Reikės:

3 kiaušiniai;
180 g rudojo cukraus;
180 ml kokosų aliejaus (galima naudoti per pusę su rapsų aliejumi);
300 g tarkuotų morkų;
220 g miltų;
1,5 šaukštelio kepimo miltelių;
1 arb. šaukštelis cinamono;
½ šaukštelio malto kardamono;
50-100 g graikškų riešutų;
50 g razinų (nebūtinai).

Kiaušinius išplakti su cukrumi iki purumo, tada pamažu pilti aliejų ir plakti. Miltus sumaišyti su prieskoniais ir kepimo milteliais. Morkas sutarkuoti su smulkia tarka. Į morkas įmaišyti kiaušinių, cukraus plakinį ir miltus su prieskoniais.

Pabaigoje suberti ir įmaišyti susmulkintus graikiškus riešutus.

Kepti 180 laipsnių temperatūroje apie 40-50 min., priklauso nuo skardos didumo. Kuo skarda didesnė, tuo trumpiau kepame. Jei kepsite ilgiau, pyragas bus sausas.

Iškepusį pyragą galima pagardinti maskarponės sūriu arba plakta grietinėle. P.S. bandžiau naudoti lazdyno riešutus vietoje graikiškų, deja, skonis visai ne toks.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)