Reikės:

2 kiaušinių
1 stiklinės cukraus
100 g lydyto sviesto
1,5 stiklinės miltų
2 arb. š. kepimo miltelių
2 arb. š. naminio vanilinio cukraus
2 arb. š. cinamono
5 obuolių

Pabarstyti ant pyrago viršaus:

cinamono
cukraus

Gaminimas:

Kiaušinius išplakti su cukrumi iki baltumo. Miltus persijoti, sumaišyti su kepimo milteliais, vaniliniu cukrumi ir cinamonu. Miltus berti į kiaušinių plakinį. Sviestą (sviestas neturi būti karštas) įmaišyti į tešlą.

Obuolius nuplauti, nulupti, sutarkuoti burokine tarka, įmaišyti į tešlą.

Gautą masę suversti į atsegamą 26 cm skersmens sviestu išteptą arba kepimo popieriumi išklotą kepimo formą (kepiau silikoninėje, neatsegamoje – viskas pavyko puikiai: ir iškepti, ir išimti). Viršų pabarstyti cinamonu ir cukrumi – pagal skonį. Aš pyrago nebarsčiau – cinamomo ir tešloje, mano skoniui, buvo daugiau nei pakankamai.

Kepti apie 40–60 min. iš anksto iki 175 °C įkaitintoje orkaitėje. Kepimo laikas priklauso nuo to, kokie yra obuoliai).