Produktai:

1,2 kg pomidorų,
1/3 aitriosios paprikos,
2 burokėliai,
2 skiltelės česnako,
kelios šakelės bet kokių žalumynų,
1 šaukštelis acto esencijos,
1 l vandens,
1 šaukštas druskos,
2 šaukštai cukraus,
1,5 šaukšto prieskonių marinavimui.

Kaip gaminti:

1.Pomidorus nuplaukite, kiekvieną pradurkite mediniu dantų krapštuku, sudėkite į gilią lėkštę, užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite pastovėti 10 min. Paskui vandenį nupilkite.

2. Nuplaukite žalumynus. Jų nesmulkinkite, sudėkite kartu su aitriąja paprikas ir nuluptomis česnako skiltelėmis ant sterilizuotų stiklainių dugno.

3. Sudėkite į stiklainius pomidorus.

4. Burokėlius nulupkite, supjaustykite plonomis riekelėmis. Riekeles sudėkite prie stiklainių kraštų. Vieną riekelę uždėkite ant viršaus.

5. Užvirinkite 1 l vandens, įpilkite acto esencijos, suberkite druską, cukrų, prieskonius. Išmaišykite ir iš karto nukaiskite nuo viryklės.

6. Užpilkite karštu marinatu pomidorus, stiklainius užsukite. Kai atvės, pastatykite į tamsi, šaltą vietą.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją