Ingredientai:

Kiaušiniai, 6 vienetai
Kreminė varškė, 250 gramų
Cukrus, 130 gramų
Pienas, 100 mililitrų
Miltai, 60 gramų
Sviestas, 50 gramų
Krakmolas, 2,5 valgomojo šaukšto
Citrinų sultys, 1 valgomasis šaukštas
Vanilinis cukrus, 3 arbatiniai šaukšteliai
Druska, 1 arbatinis šaukštelis

Papuošimui:

Cukraus pudra, 1 valgomasis šaukštas

Gaminimo eiga:

Atskirkite baltymus nuo trynių.

Dubenį dėkite virš garų puodo, sudėkite sviestą, kreminę varškę ir pieną. Pašildykite, plakdami šluotele, kol sviestas ištirps. Leiskite masei atvėsti.

Tuomet į masę supilkite citrinų sultis ir kiaušinių trynius, įsijokite miltus, krakmolą ir druską. Sumaišykite.

Baltymus išplakite. Po truputį suberkite cukrų ir plakite, kol susiformuos tvirta puta.
Pamažu įmaišykite išplaktus baltymus į tešlą ir atsargiai sumaišykite. Nepermaišykite, kad nesukristų.

Apvalią kepimo formą ištepkite sviestu ir išklokite kepimo popieriumi. Supilkite tešlą į paruoštą kepimo formą. Įkaitinkite orkaitę iki 160 laipsnių.

Kepkite apie 1 valandą ir 10 minučių, kol paviršius taps aukso spalvos. Tuomet išjunkite kaitrą, vos vos praverkite orkaitės dureles ir leiskite pyragui pastovėti 10 - 15 minučių.

Apibarstykite cukraus pudra. Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją