„Vien chemija“, galima pagalvoti iš pirmo žvilgsnio! Spalvoti blyneliai intriguoja, tačiau juose nėra nieko dirbtinio. Burokėlių sultys ir špinatai! Burtai ir magija! Šių blynelių visa esmė ir yra ypatinga spalva. Įdarą galite naudoti, kokį labiausiai mėgstate.

Maždaug 12 blynelių reikės:

2,5 puodeliai miltų
500 ml migdolų pieno
žiupsnelis druskos
pora šaukštų alyvuogių aliejaus
pora saujų špinatų
2-3 šaukštai burokėlių sulčių

Lašišos įdaras:

400 g žalios lašišos
gera sauja špinatų
česnako laiškai
svogūno laiškai
krapai
druska
pipirai

Lašiša supjaustyti kubeliais ir su visais priedais trumpai (apie 3-4 min) patroškinti keptuvėje. Paruoštu įdaru įdaryti blynelius.

Paruošimas:

Miltus, pieną, druską ir alyvuogių aliejų išplakti iki vientisos tešlos, kurią vėliau galima būtų suskirstyti į dvi porcijas. Į vieną porciją įdėti žalių špinatų ir išplakti elektriniu trintuvu, į kitą įpilti burokėlių sulčių ir išmaišyti. Kepti be aliejaus (nes tešla neprilimpa prie keptuvės!!!).

Skanaus.
Spalvoti blyneliai su lašiša
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)