8 porcijos
Produktai:
2 baklažanai,
200 g maži aguročiai,
3 saldžiosios paprikos,
1 pankolis,
50 g mocarelos,
3 šaukštai alyvuogių aliejaus,
200 g vyšninių pomidorų,
1 šaukštas tiršto balzaminio acto,
sauja garžgarsčių,
druskos, juodųjų maltų pipirų.
Kaip gaminti:
1. Baklažanus supjaustykite kubeliais. Aguročius perpjaukite perpus. Iš paprikų išimkite sėkleles, supjaustykite šiaudeliais. Pomidorus perpjaukite perpus. Sutarkuokite pankolį ir mocarelą stambia tarka.
2. Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių. Sudėkite daržoves į kepimo indą, apšlakstykite aliejumi, apibarstykite druska, pipirais, išmaišykite kepkite 1 valandą, vis pavardydami.
3. Tada sudėkite pomidorus, apšlakstykite balzaminiu actu ir dar 5 min. pašaukite į orkaitę.
4. Išimkite iš orkaitės, užberkite mocarelos, pakepkite dar 10 min.
5. Patiekite apkepą šiltą su garžgarstėmis.
Skanaus!