Reikės:

200 g cukraus,
420 g miltų,
1 arb.š. kepimo miltelių,
ketvirtadalio arb.š. druskos,
220 g šalto sviesto,
1 kiaušinio,
1 citrinos nutarkuotos žievelės ir sulčių,
1 l šviežių mėlynių,
100 g cukraus,
4 arb.š. krakmolo.

Sumaišyti cukrų, miltus, kepimo miltelius, druską ir citrinos žievelę. Sumesti gabaliukais pjaustytą sviestą, įmušti kiaušinį ir viską maišyti šakute, kol gausis trupiniai. Pusę tešlos sukrėsti į aliejumi arba sviestu pateptą kepimo skardą ir suspausti.

Sumaišyti likusį cukrų, krakmolą ir citrinos sultis, įmaišyti mėlynes. Uogas supilti ant tešlos ir išlyginti. Likusią tešlą sutrupinti ant viršaus. Kepti iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 minutes, kol apkeps paviršius. Ataušinti ir valgyti.

Skanaus!