Turiu tris mėgstamus greito paraugimo receptus, aprašysiu prieskonių proporcijas 1kg šviežių agurkų. Juos nuplaunu, nupjaustau uodegas ir aštriu peiliu padarau 4 įpjovas šonuose, taip agurkai greičiau išleidžia sultis ir sugeria prieskonius.

Nr.1: Klasika

Į švarų 3 l stiklainį dedu:
2 v.š. druskos,
8-10 skiltelių česnako,
po saują juodų serbentų, vyšnių ir graikiško riešutmedžio lapų.

Sudedu agurkus ir stiklainį sklidinai užpilu šaltu vandeniu. Dengiu plastikinį dangtelį, stiklainį kelis kartus kresteliu ir palieku šiltoje vietoje. Po 3-4 dienų jau ragaujame.

Nr.2: Modernas

Agurkus sudedu į plastikinį maišelį, į jį suberiu:

2 a.š. rupios druskos (be kaupo),
6 kapotas česnako skilteles,
saują kapotų krapų,
kelis lapelius baziliko (nebūtinai).

Maišelį stipriai užrišu ir gerokai purtau minutę-dvi. Po 4h agurkus jau galima ragauti, o skaniausiais jie tampa po 8h.

Nr. 3: Rytai

Pats keisčiausias, tik pernai atrastas skonis, bet patikėkite, nieko panašaus neteko ragauti. Šiems agurkams reikia pasiruošti:

4 v.š. aliejaus,
Kelis gabaliukus šviežio čili pipiro,
100 ml sojos padažo,
1 st. šilto vandens,
1 v.š. medaus,
1 a.š. rupios druskos,
saują kalendros lapelių.

Aliejų įkaitinu keptuvėje ir jame apkepu čili pipiro gabaliukus. Juos išmetu, o aliejų supilu ant agurkų, sudėtų į stiklinį indą. Tuomet sudedu likusius produktus ir rankomis maišau produktus, kol ištirpsta medus ir druska.

Šiuos agurkus galima valgyti po 2 val. Nors gamybos procesas primena marinavimą, skonis visgi labiau primena šviežiai raugintą, truputį aštrų agurką.