Reikės:

Kefyras, 350 mililitrų
Miltai, 600 gramų
Cukrus, 100 gramų
Kiaušiniai, 2
Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
Druska, 1 žiupsnelis
Cukraus pudra

Kiaušiniai išplakami su cukrumi ir kefyru.

Persijoti miltai sumaišomi su kepimo milteliais, žiupsneliu druskos ir suberiami į kiaušinių ir kefyro plakinį.

Užminkoma minkšta tešla.

Tešla uždengiama ir paliekama 15-20 min. pastovėti.

Stalviršis pabarstomas miltais ir iškočiojamas 0,3-0,5 cm storio lakštas.

Supjaustoma 2-2,5 cm pločio juostelėmis.

Kiekvienos juostelės viduryje padaroma nedidelė įpjova, per kurią žagarėlis perneriamas (perkišamas).

Dedama į įkaitintą aliejų ir verdama iš abiejų pusių, kol žagarėliai gražiai pagelsta.

Išvirę žagarėliai sudedami ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejus.

Purūs žagarėliai sudedami į indą ir apibarstomi cukraus pudra.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)