Joms reikės:

500 gramų varškės;
2 kiaušinių; 2 kiaušinių;
6 v. šaukštų cukraus;
2 a. šaukštelių vanilinio cukraus;
2 a. šaukštelių kepimo miltelių;
apie 260-270 gramų miltų; aliejaus kepimui;
cukraus pudros pabarstymui.

Į dubenį sudėkite varškę, cukrų, vanilinį cukrų bei kiaušinus, viską gerai išmaišykite. Į išmaišytą tešlą supilkite kepimo miltelius bei persijotus miltus. Miltus pilkite po truputį (ne visus) iki norimo tirštumo tešlos.

Formuokite spurgytes rankomis: sudrėkinkite delnus, paimkite nedidelį gabalėlį tešlos ir susukite rutuliuką. Spurgytes kepkite aliejuje, kol gražiai paruduos. Iškeptas dėkite ant popierinio rankšluosčio, o kai nudžius, sudėkite į lėkštę ir apibarstykite cukraus pudra.

Skanaus!

Už receptą dėkojame Kristinai.
Spurgos
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)