Joms reikės:
500 gramų varškės;
2 kiaušinių; 2 kiaušinių;
6 v. šaukštų cukraus;
2 a. šaukštelių vanilinio cukraus;
2 a. šaukštelių kepimo miltelių;
apie 260-270 gramų miltų; aliejaus kepimui;
cukraus pudros pabarstymui.
Į dubenį sudėkite varškę, cukrų, vanilinį cukrų bei kiaušinus, viską gerai išmaišykite. Į išmaišytą tešlą supilkite kepimo miltelius bei persijotus miltus. Miltus pilkite po truputį (ne visus) iki norimo tirštumo tešlos.
Formuokite spurgytes rankomis: sudrėkinkite delnus, paimkite nedidelį gabalėlį tešlos ir susukite rutuliuką. Spurgytes kepkite aliejuje, kol gražiai paruduos. Iškeptas dėkite ant popierinio rankšluosčio, o kai nudžius, sudėkite į lėkštę ir apibarstykite cukraus pudra.
Skanaus!