Pagrindui:

250 g sausainių
100 g sviesto, tirpinto
Kokosų drožlių
Įdarui:
500 g pertrintos varškės
2 kiaušiniai
250 g grietinės
200 g cukraus, citrinos žievelė

Sausainius sutrinti elektriniu smulkintuvu ir užpilti ištirpintu sviestu. Gautą masę sudėti kepimo skardą ir suformuoti pagrindą bei kraštelius. Dėti į orkaitę ir šiek tiek pakepti.

Įdarui pertrintą varškę sumaišyti su grietine ir kiaušiniais. Sudėti cukrų ir citrinos žievelę. Įdarą dėti ant sausainių pagrindo ir šauti į orkaitę. Kepti 180 laipsnių, apie 50 minučių. Atvėsinti, papuošti ir dėti į šaldytuvą, skaniausia ragauti kitą dieną.

Danutė M.
Varškės pyragas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)