Reikės:

240 ml šilto pieno;
80 ml šilto vandens;
30 g sviesto;
2 v.š. cukraus;
2 a.š. druskos;
400 g miltų;
20 g šviežių mielių.

Apvoliojimui:

100 g sviesto;
240 ml rudojo cukraus;
2 a.š. cinamono;
200 g susmulkintų žemės riešutų.

Eiga:

Mieles ištirpdome vandenyje, sumaišome su pienu, cukrumi bei druska, tirpintu sviestu ir supilame į miltuose padarytą duobutę. Išmaišome ir minkome apie 10 minučių. Suformuojame rutulį, dedame į dubenį, apdengiame maistine plėvele ir šiltai laikome apie valandą, kol tešla padvigubės.

Apvoliojimui skirtą sviestą ištirpiname, atskiroje lėkštėje sumaišome cinamoną bei cukrų, kitoje lėkštėje susmulkiname riešutus.

Formuojame mažus graikinio riešuto dydžio rutuliukus, merkiame į sviestą, apvoliojame cukraus ir cinamono mišinyje ir galų gale riešutuose, šiek tiek paspaudžiame rutuliuką, kad riešutai įsmigtų ir nenukristų.

Pirmam „aukštui“ rutuliukus dėjau vienas šalia kito, antram jau palikau tarpus dėl tešlos stygiaus, bet palikus dar bent pusvalandžiui rutuliukai išsipučia ir tarpų nebelieka.

Kepame 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, apie 35 minutes. Kadangi man liko šiek tiek sviesto, cukraus, plius turėjau šiek tiek pieno, viską pakaitinau, kol ištirpo cukrus ir prieš kepant apipyliau pyragą, dėl to viršus šiek tiek apdegė, bet pasidengė malonia traškia plutele.