Tešlai reikės:

400 g miltų;
7 šaukštų šalto vandens;
2 kiaušinių trynių (baltymus pasilikite aptepimui);
200 g kambaro temperatūros sviesto;
žiupsnelio druskos.

Įdarui:

~250 g pievagrybių;
1 svogūno;
2-3 v.š. sojų padažo ;
1 v.š.pomidorų padažo;
prieskonių.

Eiga.

Miltus persijojame, sudedame nedideliais kubeliais pjaustytą sviestą. Rankomis ištriname miltus ir sviestą. Beriame druskos, įmušame kiaušinių trynius ir supilame vandenį. Užminkome tešlą. Suformuojame rutulį, dedame į maistinę plėvelę ir valandai dedame į šaldytuvą.

Įdaras. Pievagrybius ir svogūną supjaustome nedideliais kubeliais, kepame keptuvėje, kol daržovės suminkštės. Suberiame prieskonius, dedame sojų ir pomidorų padažus, išmaišome.

Plonai iškočiojame tešlą, stiklinės pagalba suformuojame apskritimus, ant vieno dedame įdarą, o kitu apdegiame ir naudodami šakutę užspaudžiame kraštus. Paruoštus pyragėlius aptepame kiaušinio baltymu, kepame 180 laipsnių temperatūroje, apie 15-20 minučių!