Tešlai reikės:

2 st. miltų (man prireikė daugiau);
50 g sviesto;
2 kiaušiniai;
0,5 st. cukraus;
4 v.š. grietinės;
2 a.š. kepimo miltelių.

Įdarui:

250 g varškės;
1 v.š. cukraus;
1 kiaušinio;
1 v.š. miltų;
vanilinio cukraus;
1 a,š. migdolų esencijos (nebūtina).

Eiga:

Dubenyje sutarkuojame šaltą sviestą, sudedame visus tešlos ingredientus. Užminkome tešlą. Paruoštą tešlą suvyniojame į maistinę plėvelę ar į maišelį ir dedame valandai į šaldytuvą.

Visus įdarui skirtus produktus sumaišome. Išimtą tešlą iškočiojame ant miltais pabarstyto stalo (beje, tešla buvo labai lipni, tad dar dėjau miltų į tešlą, kol nebeliko lipnumo).

Stikline arba kokiu nedideliu dubeniuku formuojame apskritimus, išpjauname. Dedame įdaro ir perlenkiame pusiau, užspaudžiame kraštus (naudojau šakutę). Grietinėčius dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą, kepame 180 laipsnių orkaitėje, iki kol gražiai paruduos (kepiau apie 20-25 min ).

Skanaus!