Blynams reikės:

200 g varškės,
3 kiaušinių,
4 šaukštų cukraus,
100 ml kefyro,
40 g sviesto,
200 g miltų,
1 šaukštelio kepimo miltelių.

Varškę gerai išsukti su kiaušiniais, cukrumi ir kefyru (kad nebeliktų varškės gumulėlių). Į šią masę supilti išlydytą sviestą. Miltus, sumaišius su kepimo milteliais, taip pat supilti į varškės masę ir viską gerai išmaišyti. Tešla turi būti tirštoka. Tuomet įkaitiname "čirvinių" blynų keptuvę ir įpylę po kelis šaukštus kepame blynus. (Prieš kepant keptuvę galime šiek tiek patepti riebalais.)

Šie blynai labai minkšti ir skanūs. O jei prie jų dar pagaminsite šiltą saldų padažiuką, tai kalnas blynų ištirps kaip šiųmetis sniegas :)

Padažui reikės: 2 bananų, 1 šaukštas cukraus, 1/2 stiklinės vandens, 1/2 stiklinės šaldytų (trintų ar sveikų) bet kokių uogų.

Bananus smulkiai supjaustyti, užpilti cukrumi, supilti vandenį ir sudėti šaldytas uogas. Aš dažniausiai naudoju šaldytas mėlynes (nuotraukoje taip pat), bet labai skanu ir su avietėmis, braškėmis. Viską pavirti ant nedidelės ugnies apie 5 min. Nukėlus nuo ugnies sutrinti smulkintuvu. Turėsite aromatingą, gardų ir šiltą padažą.
Pilam ant blynų ir lekiam į lauką, kur Lašininis mūsų laukia :)

Jolanta G.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)