Lietiniams:

1,5 stiklinės miltų;
1 stiklinės pieno;
1 stiklinė vandens;
apie100 gr špinatų;
2 kiaušiniai;
2 šaukštai alyvuogių aliejaus;
Druskos ir cukraus po žiupsnelį.

Kiaušinius išplakti su druska, cukrumi ir stikline pieno, suberti miltus viską gerai išplakti. Smulkintuve sutrinti špinatus su aliejumi iki vientisos tyrelės. Supilti špinatus į lietinių tešlą ir dar kartą gerai viską išplakti su stikline vandens. Kepame įkaitintoje, bet nelabai karštoje keptuvėje kaip įprastus lietinius.

Į kiekvieną lietini dėti po valgomą šaukštą įdaro ir trumpai apkepti keptuvėje su aliejumi.

I įdaras su kalakutienos faršu:

300 gr. kalakutienos faršo pakepinto su galvute smulkiai pjaustyto svogūno. Druską, balti malti pipirai, ciberžolė pagal skonį. Kai faršas atvėso įtarkavau apie 50 gr. fermentinio sūrio;

II įdaras su pievgrybiais:

Smulkiai supjaustytus pievagrybius apkepiau svieste ir aliejuje kartu su smulkiai supjaustytu svogūnu. Pagardinau čiobreliais, druska ir juodais maltais pipirais.

--
Almina

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)