4 porcijoms reikės:

4 jautienos išpjovos gabalėlių (po 200 g ),
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
1-2 valg.šaukštų augalinio aliejaus,
4 plonų rokforo sūrio griežinėlių,
1 valg. šaukšto cukraus,
100 ml raudonojo vyno,
2 konservuotų kriaušių,
60 g spanguolių džemo,
8 didelių bulvių.

Gaminimas:

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Bulves išvirkite ir sutrinkite tirštą bulvių košę, panaudodami bulvių nuovirą. Sudėkite košę į konditerinį maišelį su dideliu žvaigždės pavidalo antgaliu ir į riebalais suteptą skardą išspauskite nedideles bulvių košės roželes. Pašaukite skardą į orkaitę ir paskrudinkite roželes. Po to skardą iš orkaitės išimkite ir uždenkite bulvių košės roželes aliuminio folija bei rankšluosčiu.

Tuo tarpu jautienos gabalėlius nuplaukite, nusausinkite, apibarstykite druska ir maltais juodaisiais pipirais. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir kepkite jame pjausnius po 3-4 minutes iš kiekvienos pusės. Perkelkite jautienos pjausnius į kepimo formą, ant kiekvieno gabalėlio uždėkite po sūrio griežinėlį ir pašaukite į išjungtą orkaitę.

Keptuvėje ištirpinkite cukrų, nukelkite keptuvę nuo ugnies ir supilkite į ją raudonąjį vyną bei 250 ml vandens. Užvirinkite, įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų. Galima įdėti ir sauso padažo miltelių arba sultinio kubelį. Virinkite apie vieną minutę.

Konservuotų kriaušių puseles pakaitinkite nedideliame kiekyje sulčių, išdėkite į lėkštes ir jų vidurį pripildykite spanguolių džemu. Išdėkite į lėkštes jautienos kepsnius ir bulvių košės roželes. Apliekite padažu.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)