Aguonų pyragas

Reikės:

200 g aguonų

80 g lazdyno riešutų

180 g cukraus

5 kiaušiniai

150 g sviesto

80 g miltų

1 a. š. kepimo miltelių

2 a. š. vanilinio cukraus

žiupsnelis druskos

Puošimui:

100 g balto šokolado

sauja lazdyno riešutų

Pirmiausia reikia pasiruošti birius produktus. Aguonas ir riešutus sumalti kavamale, sumaišyti su miltais ir kepimo milteliais. Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų. Į baltymus supilti pusę cukraus ir išplakti iki standžių putų. Kambario temperatūros sviestą išsukti su cukrumi, vaniliniu cukrumi, tryniais ir trupučiu druskos. Tam labai pasitarnauja plaktuvas lėtu režimu. Į sviesto masę pakaitomis berti aguonų mišinį ir pilti kiaušinių baltymus.

Išmaišyti iki vientisos masės, supilti į norimą kepimo formą ir dėti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepti apie 50 min. Jei paviršius ima pernelyg skrusti, apdengti folija. Iškepusį pyragą aplieti tirpintu baltuoju šokoladu ir apibarstyti smulkintais riešutais. Pyragas lieka drėgnas ir purus kelias dienas.

Skanaus!

Kviečiame ir Jus dalyvauti konkurse „Kalėdiniai gardėsiai“, siųsti savo mėgstamiausius šventinius receptus ir laimėti puikių prizų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)