Reikia užmaišyti tešlą, jai imu apie 1 kg miltų, beriu juos į dubenį, įpilu 6 v.š. gero aliejaus, užverdu arbatinį su ~0,5 l vandens ir jam užvirus pilu ant miltų, permaišau šaukštu ir palaukiu, kol atvės. Tada minkau tešlą, ji turi tapti tąsia ir nebelimpančia prie rankų. Įpilu vandens ar miltų, jei trūksta.

Imuosi kočėlo, juo kočioju tešlą kuo ploniau, stikline išpjaunu vienodo dydžio skrituliukus. Lipdymui naudoju plastikinį aparačiuką, bet galima pasieti ir be jo, lipdant virtinius suspaudžiant kraštus. Svarbiausia įdėti ne per daug įdaro.

Virtus tiekiu su grietine, sviestu arba jų abiejų padažu.

Įdarui varškę galima dėti tiesiai iš pakelio, bet dar skaniau, kai varškė pertrinama su tryniu ir sumaišoma su norimais priedais. Proporcija – vienam pakeliui varškės – 1 trynys.

Galimi įdarai:

varškė su kapotais špinatais

varškė su kmynais

varškė su spirgučiais

varškė su kapotais mėtų lapeliais

varškė su razinom

varškė su šviežiom mėlynėm ar braškėm

varškė su bananu

Sūriam variantui į puodą su vandeniu beriu druskos, o padažui 1 porcijai išmaišau

2 a.š. grietinės

2 a.š. tirpinto sviesto

Saldžiam variantui į puodą su vandeniu nededu jokių prieskonių, bet į ta patį padažą beriu rudo arba vanilinio cukraus.

Patarimas – įdarui naudokite ne grūdėtą varškę.