Reikės:

1,5 kg virtų bulvių;
2 v.š. bulvių krakmolo;
2 v.š. miltų;
1 kiaušinio;
1 stiklinės maltų džiūvėsėlių;
700 g virtos mėsos;
1 didesnio svogūno;
druskos;
pipirų;
aliejaus kepimui.

Gamyba:

Virtas bulves sumalame, dedame miltus ir krakmolą, mušame kiaušinį, beriame druskos. Masę gerai išminkome. Mėsą sumalame, svogūną supjaustome ir pakepiname, o tada taip pat dedame į maltą mėsą. Mėsą pasūdome, papipiriname. Gerai išmaišome.

Imame bulvių tešlos, formuojame paplotėlį į kurio vidų dedame mėsos įdaro, o tada formuojame ragelį. Pagamintus ragelius apvoliojame maltuose džiūvėsėliuose ir dedame kepti į įkaitintą aliejų. Kepame po 3-5 min iš kiekvienos pusės kol gražiai apskrunda. Patiekiame su grietinės - sviesto padažu.

SKANAUS!