Gaminimui 45 min. 24 porcijos

Tešlai:

20 g mielių,
250 ml pieno,
500 g miltų,
100 g sviesto,
80 g cukraus,
1 žiupsnelis druskos,
2 kiaušiniai.

Įdarui:

1,5 kg obuolių,
1 citrinos sulčių,
3 valg. šaukštai džiūvėsėlių,
2 valg. šaukštai cukraus.

Trupiniams:

125 g sviesto,
200 g miltų,
125 g cukraus.

Mieles ištrinkite ir sumaišykite su šiltu pienu. Iš miltų, šilto sviesto, pieno su mielėmis, cukraus ir druskos užmaišykite tešlą. Ją pridenkite rankšluosčiu ir padėkite šiltoje vietoje 50 min. pakilti.

Nuluptus ir išvalytus obuolius supjaustykite skiltelėmis ir iš karto apšlakstykite citrinos sultimis. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Tešlą lengvai paminkykite, iškočiokite ir išdėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Pabarstykite džiūvėsėliais ir sudėkite obuolius, pabarstykite juos cukraus pudra.

Trupiniams 125 g sviesto sumaišykite su 200 g miltų ir 125 g cukraus. Trinkite tarp pirštų tol, kol pasidarys trupiniai ir užbarstykite juos ant obuolių. Kepkite pyragą 35-40 min.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)