Apkepui visada laikausi šių proporcijų:

1 pak. riebesnės varškės (apie 180-200g)
1 didelis kiaušinis
1 v.š. cukraus
1 v.š. manų kruopų
1 v.š. trupintų vaflių lakštų
3 v.š. pieno

Vidutinei kepimo formai reikės 3-4 normų.

Naudoju virtuvinį kombainą tik iš tingėjimo, viską galima sumaišyti ir rankomis.

Pirmiausiai manų kruopas užpilu pienu ir palieku brinkti. Tuomet išplaku atskirtus kiaušinių baltymus. Sukrečiu juos į nedidelį indą ir imuosi likusių produktų – maišau trynius su cukrumi, dedu manų kruopas ir varškę. Išplaktą masę pilu į gilesnį indą, atsargiai įmaišau vaflių trupinius ir galiausiai plaktus baltymus. Masę krečiu į silikoninę formą, gausiai užbarstau avižiniais dribsniais ir ruduoju cukrumi.

Dribsnių beriu daug, o cukraus – pagal norimą saldumą. Šaukštu lengvai įspaudžiu pabarstus į varškės masę. Kepu apie 40-50min. 180C. Tiekiu karštą.

Patarimas – varškės masėje labai dera mirkytos razinos ar džiovintos slyvos, šviežių obuolių gabaliukai.