Ingredientai:

Kiaušiniai, 2 vienetai
Cukrus, 2 stiklinės
Margarinas / sviestas (tirpintas), 120 gramų
Kefyras, 190 mililitrų
Miltai, 200 gramų
Soda, 1 arbatinis šaukštelis
Kepimo milteliai, 1,5 arbatinio šaukštelio
Kakava, 1,5 valgomojo šaukšto
Grietinėlė, 500 mililitrų (gali būti ir daugiau)
Sviestas, 400 gramų
Kondensuotas pienas, 1 skardinė
Žemės riešutai (be odelių), 150 gramų
Cukrus, 250 gramų
Soda, 1 arbatinis šaukštelis

Gaminimo eiga:

1. Biskvito gamyba: kiaušinius išplakame su cukrumi kol padvigubės ir pašviesės, supilame tirpintą atvėsintą margariną / sviestą ir kefyrą. Viską išplakame iki vientisos masės.
2. Sodą, kepimo miltelius, kakavą, miltus persijojame, dalimis suberiame į tešlą ir išmaišome kol masė taps vientisa.
3. Tešlą supilame į kepimo popieriumi ištiestą kepimo formą nuimamais kraštais.
Kepame įkaitintoje iki 200°C temperatūros orkaitėje apie 30 min.
4. Išsikepame 2 biskvitą - šviesų. Į šviesų biskvitą dedame tuos pačius produktų kiekius (2 kiaušiniai, 200 ml miltų ir t.t.), tik vietoj kakavos suberiame tą dalį miltų.
5. Iškepusius ir atvėsusius biskvitus perpjauname į dvi dalis, taip gauname 4 torto sluoksnius.
6. Kremas: Grietinėlę išplakame iki standumo (galima įdėti grietinėlės standiklio, įspausti citrinos sulčių), dedame į šaldytuvą.
7. Kambario temperatūros sviestą plakame iki purumo kol padvigubėja, plakant dalimis supilame kondensuotą pieną, gerai išplakame kremą. 8. Galiausiai atsargiai įmaišome plaktą grietinėlę.
8. Griliažas: Žemės riešutus pakepiname sausoje keptuvėje ir susmulkiname.
Suberiame cukrų į švarią keptuvę ir lydome nuolat maišant.
Kai jis išsilydo, į sirupą suberiame sodą, permaišome dar 1-2 min.
Supilame smulkintus riešutus, gerai viską permaišome ir visą tą masę pilame į aliejumi išteptą skardelę.
Kai griliažas sustingsta ir ataušta, jį visą gerai susmulkiname kočėlu ar smulkintuve.
9. Sirupas biskvitų laistymui: ~200 ml virinto šalto vandens sumaišome su cukrumi (pagal skonį). Galima įpilti brendžio - čia jis labai tinka.
10. Torto surinkimas: Imame šviesų biskvitą, sulaistome jį sirupu, dedame kremo, pabarstome griliažo. Klojame rudą biskvitą, sulaistome, vėl kremo, ant viršaus pabarstome griliažo. Dedame šviesų biskvitą, sulaistome, užpilame kremu, pabarstome griliažu, ir galiausiai vėl užvožiame rudu biskvitu. Truputį paspaudžiame.
Tortą aptepame tuo pačiu kremu ir gausiai apibarstome griliažu.

Skanaus

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)