Biskvitui reikės:

250 g sviesto;
440 g cukraus;
4 kiaušiniai (dideli);
400 g miltų;
80 g kakavos (kuo tamsesnė, tuo geriau, pageidautina speciali, skirta kepiniams, o ne kokia nors vaikiškiems kakavos gėrimams daryti);
2,5 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių;
0,5 arbatiniai šaukšteliai druskos;
350 ml pieno;
4 šaukštai tirpios kavos (ištirpinti 3 šaukštuose karšto vandens).

Įjunkite orkaitę. 160-170 C. Pasiruoškite dvi torto formas. Būtinai dvi, jei neturite dviejų, tai reikės apsieiti su viena, tik užtruks ilgiau laiko, nes vienu ypu iškepsit tik pusę tešlos. Taigi, dvi formos – sutaupytas laikas. Sviestas turi būti kambario temperatūros.

Sviestą ištrinti su cukrumi iki baltumo, išplakus dėti po vieną kiaušinį ir plakti geras 15 minučių.

Atskiram dubenyje persijokite miltus/kakavą/kepimo miltelius/druską. Kuo daugiau kartų persijosite miltus, tuo daugiau oro pateks… Aš sijojau tik kelis kartus ir man pritrūko, kitą kartą tikrai netingėsiu ir padarysiu kaip liepta apie 4 kartus.

Dabar po truputį reikia sujungti sviesto-kiaušinių masę su miltais, tai darykite iš lėto, ramiai, jau be elektrinio mikserio, po truputį pilkite miltus ir vis pamaišykite, įmaišykite pusę miltų. Tirpią kavą, ištirpintą vandenyje, supilkite į pieną… Pieną pilkite į tešlą, vėlgi – po truputį, vis išmaišant. Pabaikite maišyt tešlą, supildami likusius miltus.

Torto formas ištepkite sviestu ir dugną išklokite kepimo popieriumi.

Tešlą padalinkite į abi formas ir šaukite į orkaitę 40-50 minučių. Iškepusius biskvitus palikite ramybėj, kad atauštų. Išimkite iš formos labai atsargiai.

Kremui: 600 g mascarponės sūrio; indelis Rududu kremo; 100 ml kavos likerio arba brendžio;
pora šaukštų kavos tirpios, ištirpintos šaukšte vandens, arba kavos sirupo.

Svarbiausi: maskarponės sūris ir Rududu. Jei neturite kavos likerio, tai nieko neatsitiks, galima tada vietoj to biskvitą truputį pašlakstyti brendžiu, arba išvis nedėti jokio alkoholio. Kadangi žinojau, kad tortą valgys ir vaikai, aš nenaudojau nei brendžio, nei tirpintos kavos, jos pakako biskvituose. Biskvitą laisčiau šviežiomis apelsino sultimis.

Mascarponę reikia išmaišyti mikseriu su kremu, jis bus tokios itin skanios kavos su daug pieno spalvos… Kiekvieną biskvitą atsargiai perpjaukite per pusę, kad iš viso būtų keturi biskvito apskritimai.

Pertepkite kremu, dėdami vieną ant kito, sulipdytą tortą taip pat aptepkite kremu. Ant vieno biskvito išmėčiau neskaldytų lazdyno riešutų. Tortą palikite mažiausiai kelioms valandom, aš palikau per naktį. Puošiame kaip kam patinka. Aš išlydžiau juodąjį šokoladą ir sumaišiau su grietinėle, apipyliau torčiuką ir pabarsčiau riešutais.

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (70)