Pateikiame vieną iš kepto sūrio receptų.

Keptas varškės sūris su morkomis bei česnakais

Ingredientai:

1 varškės sūris
1 morka
6 skiltelės česnako
50g alyvuogių aliejaus
Druska ir pipirai

Gaminimas:

Nuluptą morką bei česnako skilteles sudedame į elektrinį smulkintuvą ir susmulkiname arba tai padarome rankomis.

Dubenėlyje sumaišome daržoves su aliejumi, žiupsniu druskos (kepant varškės sūrį nereiktų bijoti druskos, arbatinis šaukštelis skonio nesugadins).

Paruoštais prieskoniais ištepame sūrį ir suvyniojame į kepimo foliją.

Kišame į orkaitę, įkaitintą iki 190 laipsnių, ir kepame apie 20-25 minutes. Iki kepimo pabaigos likus 10 minučių atidengiame kepimo foliją, kad sūris lengvai apskrustų.

Keptą varškės sūrį patiekiame šiltą.

Skanaus!