Andrius ir Giedrė prisijungė prie Lieknųjų Gurmanų nuo rugpjūčio mėnesio. Pirmiausiai džiaugiuosi, kad abudu kartu jau atsikratė daugiau nei 12 kilogramų. Šalia nuosaikiai krintančio svorio, Andrius ir Giedrė gali didžiuotis iš principo atsinaujinusia virtuve - nauji produktai, nauji gaminimo metodai ir nauji skoniai. Fantastika, nieko nėra geriau nei matyti lieknus ir laimingus žmones.

Šį kartą siūlysiu pasigaminti Andriaus ir Giedrės apkepą. Man asmeniškai jis kvepia vasara - o ypatingai, kai už lango tokia dargana, šis receptas gali pradžiuginti.

Andriaus ir Giedrės puikusis apkepas

Varškė 500 g
Manų kruopos 100 g
Pienas 200 ml
Razinos 50 g
Džiovinti persikai 50 g
Kiaušiniai 2 vnt
Druskos žiupsnelis
Morkos 5 vnt
Bananai 2 vnt
Riešutai

Džiovintus vaisius užpilame verdančiu vandeniu ir paliekame pastovėti 20 min. Manus užpilame šaltu pienu ir taip pat paliekame 20 min. kol viskas išbrinks. Išvirtas morkas susmulkiname iki skystumo. Sutriname varškę, kad būtų vientisa masė, į ją supilame išplaktus kiaušinius, supjaustytus vaisius (be vandens) morkas ir manus.

Įpilame žiupsnelį druskos ir viską smagiai išmaišome.

Kepame įkaitintoje orkaiteje 180 laipsnių temperatūroje apie 60 min.

Skaniai kvepiantį apkepą supjaustome. Sutrintus bananus meniškai užpilame ant gabalėlio. Pabarstome savo mėgstamiausiais riešutais.

Ir vuolia! Ruoškime skrandukus.

Skanaus!
Martynas