Produktai:
300 g varškės
5-6 pomidorai
4 skiltelės česnako
0,5 raudonos aštriosios paprikos
3 valg. šaukštai alyvų aliejaus
1 arb. šaukštelis pjaustytų krapų ir kalendros
0,5 arb. šaukštelis kalendros sėklų
0,5 arb. šaukštelis kmynų
druskos, juodųjų maltų pipirų
Gaminimas:
1. Česnaką nuvalykite ir sutraiškykite.
2. Aštriąją papriką išvalykite ir supjaustykite labai smulkiais kubeliais.
3. Varškę pertrinkite per sietelį, sumaišykite su aliejumi, česnaku, puse kalendros sėklų ir kmynų, druska ir maltais juodaisiais pipirais. Sudėkite susmulkintą papriką ir žalumynus, viską dar kartą gerai permaišykite.
4. Pomidorus nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite griežinėliais.
5. Ant kiekvienos pomidoro skiltelės dėkite po valgomąjį šaukštą varškės masės. Apibarstykite likusiais prieskoniais. Galima patiekti ant skrudintos duonos riekelių.
Skanaus!