4 porcijoms Jums reikės:
Tešlai:
· 3 kiaušinių
· 300 gramų špinatų
· 2,5 stiklinės miltų
· Žiupsnelio druskos
Įdarui:
· 1 kiaušinio
· 300 gramų 9 proc. riebumo varškės
· 70 gramų petražolių ir krapų
· Druskos, juodųjų maltų pipirų
Gaminimas
1) Špinatus perrinkite, gerai nuplaukite ir palikite 15-ai minučių šaltame vandenyje. Tuomet vėl perplaukite, nusausinkite, stambiai supjaustykite ir, įlieję kelis šaukštus šalto vandens, sutrinkite trintuvu.
2) Gautą špinatų masę nukoškite. Sultis supilkite į puodą ir kaitinkite, kol jose susidarys kažkas panašaus į žalius dribsnius (užvirinti nebūtina). Tuomet viską perkoškite per marlę – tešlai bus reikalingi žalieji dribsniai.
3) Dvi stiklines persijotų miltų sumaišykite su trupučiu druskos, tuomet į muškite kiaušinius, sudėkite špinatų dribsnius ir viską gerai išmaišykite. Po truputį pilkite likusius miltus. Išminkykite virtinukams skirtą tešlą.
4) Dabar pasigaminkite žaliųjų virtinukų įdarą. Petražoles ir krapus gerai nuplaukite, nusausinkite ir labai smulkiai supjaustykite, sumaišykite su varške. Įdarą dar pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais.
5) Virtinukams skirtą žaliąją tešlą iškočiokite ant miltais pabarstyto stalo. Dabar telieka iš varškės formuoti kamuoliukus ir gaminti virtinukus.
6) Virtinukus išvirkite pasūdytame vandenyje. Patiekite su grietine.
Skanaus!