Ar įmanoma vaiką auginti taip, kad jis ateityje tiesiog neišvengs didžiulės sėkmės? Milijardieriai sako, kad įmanoma. Būdamas 26 metų filipinietis Edgaras „Injap“ Sia didžiulius turtus susikrovė per trumpą laiką įkūręs, išvystęs ir pardavęs restoranų tinklą.

Dabar jam – 33-eji ir jis jau – milijardierius.

Imigrantų vaikas dabar mielai dalijasi savo patirtimi ir knygoje „Gyvenimo principai“ atskleidžia, kuo besivadovaujantys bet kurie tėvai gali išauginti milijardierių.

1. Būkite pavyzdžiu savo vaikui

„Mano tėvai buvo darbštūs ir įskiepijo man, broliams ir seserims sunkaus darbo ir sąžiningumo vertę. Mes matėme, kaip jų atsidavimas padėjo kurti nuosavą verslą žingsnis po žingsnio, kaip jis keitėsi ir augo. Jie man parodė, kaip reikia dirbti dėl savęs“.

2. Duokite vaikams atsakomybę

„Dirbau tėvų parduotuvėje nuo 8 metų. Mano darbas buvo cukraus ir saldainių pakavimas. Kiekvieną maišelį atskirai sandarindavome vašku, o aš pasiūliau juos pakuoti elektriniu sandarintoju. Tai pagerino mūsų veiklą. Tik dirbdamas gali suprasti, kaip ją pagerinti“.

3. Pirmieji žingsniai į turtus – ne pinigai

„Mano tėvai neturėjo pinigų verslo pradžioje ir ilgai bei sunkiai dirbo, kol pasiekė aukštumų. Kukliai auklėdami tėvai man nesąmoningai suteikė labai daug žinių apie tai, kaip verslą nuo nulio kurti taip tiksliai bei išmokė suprasti sunkaus darbo vertę. Šios žinios vėliau man labai pravertė“.

4. Įskiepykite vaikams teisingas vertybes

„Tapdamas milijardieriumi vos 33 metų gali pamesti galvą, bet aš taip neapsielgiau būtent dėl to, kaip buvau buvau užaugintas. Tokie dideli pinigai gali visiškai sugniuždyti jauną žmogų, tai yra išbandymas asmenybei, charakteriui, savęs supratumui. Esu dėkingas tėvams už vertybes, kurių jie mus išmokė, dėl to aš dabar tvirtai stoviu ant žemės“.