Tavo kūdikis ryja amniotinį skystį ir pradeda formuotis pirmosios išmatos, vadinamos mekonijumi. Vaisiaus kraujo apytaka jau pilnai išsivysčiusi, tavo kūdikio bambagyslė dabar stipri ir stora ir patenkina visus kūdikio poreikius.

Septynioliktą savaitę po kūdikio oda pradeda kauptis riebalai. Jie svarbūs kūno temperatūros palaikymui.

Tikriausiai tavo svoris jau padidėjo maždaug 5 kilogramais. Nesijaudink, jei priaugai daugiau ar mažiau. Nėštumo metu iš viso priaugsi 10-15 kilogramų. Gali sustiprėti prakaitavimas, užgulti nosis, gali jausti didesnį poreikį būti gryname ore. Šiuos simptomus sukelia padidėjęs kraujo kiekis organizme ir jie pranyks po gimdymo.

Galbūt esi iš tų moterų, kurioms nėštumo metu atsiras strijų. Jei taip nutiko, žinok, kad po gimdymo jos žymiai sumažės ir bus beveik nematomos. Galbūt nepavyks išvengti strijų, bet gali pabandyti. Stenkis nepriaugti per daug svorio, maitinkis sveikai ir mankštinkis, tai išlaikys tavo odos elastingumą. Taip pat gali išbandyti kremus nuo strijų – nors nėra vieningos nuomonės, ar jie padeda. Kremai bent jau apmalšins niežulį pilvo srityje.

Jeigu kamuoja spazmai pilve, pabandyk miegoti ant kairio šono – tai pagerins kraujo apytaką. Jei tai nepadės ir pilvą skauda dažnai, informuok apie tai gydytoją. Gali būti nepatogu užsisegti saugos diržą, bet vis tiek privalai tai padaryti – įsitikink, kad apatinis diržas būtų po tavo pilvu. Jeigu nori, gali įsigyti specialų saugos diržą, pritaikytą nėščioms moterims.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)