Skyrybos dažniausiai būna emociškai labai sunkus laikotarpis, paliečiantis ne tik tėvus, bet ir vaikus. Dauguma tyrimų rodo, jog tėvų skyrybos nepraeina be pasekmių vaikams. Tai yra stiprus stresinis išgyvenimas įvairaus amžiaus vaikui, kuris vėliau gali pasireikšti jo vystymosi, emociniais ir elgesio sutrikimais, sakoma pranešime spaudai.

Vykstantys nesutarimai, nepagarba, abejingumas, konfliktai šeimoje, prasidedantys dar prieš skyrybas ir, sumažėjęs, arba perdėtas tėvų dėmesys vaikui, atsiskyrimas nuo vieno iš tėvų neigiamai veikia vaiko psichologinį gerbūvį, suvokimą apie žmonių santykius, taip pat turi didelės įtakos raidai ir net psichologinėms problemoms jau suaugus.

Specialistai teigia, kad jei du žmonės brandžiai išsiskiria, abu palaiko santykius su vaikais, jais rūpinasi, tai vaikai, nors ir patiria skausmą per skyrybų procesą, tačiau ilgalaikių pasekmių dažniausiai išvengia.

Organizuojamais teoriniais ir praktiniais mokymais „Šeima skyrybų akivaizdoje“ siekiama tėvams suteikti žinių ir įgūdžių, kaip pasirūpinti savimi ir vaiku skyrybų metu. Vaiko reakcijų į skyrybas stiprumas, trukmė ir pasekmės labai priklauso nuo tėvų elgesio skyrybų metu, jų gebėjimo pasirūpinti ir savimi, ir savo vaikais.

Seminarą „Šeima skyrybų akivaizdoje“ ves su šeimomis dirbančios psichologės, kurios suteiks informacijos, kaip pranešti vaikams apie skyrybas, kokius sunkumus vaikams sukelia skyrybos ir kaip tai išspręsti, kas galėtų palengvinti vaiko prisitaikymą prie tėvų skyrybų, kaip padėti sau emociškai sutvirtėti, kaip bendradarbiauti su buvusiu sutuoktiniu ir kodėl tai svarbu. Taip pat specialistės atsakys į klausimus bei pakonsultuos dalyvius rūpimomis temomis.
Kol tėvai dalyvaus seminare, vaikams (4 – 12 m.) vyks kūrybiški, lavinamieji ir savęs pažinimo užsiėmimai, kuriuos ves patyrusios pedagogės.

Projektas finansuojamas Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos, dėl to šie seminarai yra nemokami. Renkamos dvi tėvų grupės: spalio 9 d. ir 16 d. (sekmadieniais), 13 val. Vietų skaičius ribotas. Būtina išankstinė registracija (į pirmąją grupę iki spalio 4 d., į antrąją – iki spalio 11 d.): el. paštu: regionuprojektai@gmail.com arba tel.: +37065643279.

VšĮ „Regionų plėtros ir valdymo projektai“ organizuojami seminarai įvyks Rytų kultūros studijoje „Wudang Tao“ (P. Kalpoko g. 1-26, Kaunas).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją