Taigi, ar esate malonus ir dėkingas svečias?

1. Atvykstate ne vėliau nei 15 min. sutartu laiku.

15 min. pakankamas laikas šeimininkui užbaigti pasiruošimo darbus ir laikas, kai karštas maistas dar neatvėsta.

Jei esate į vakarėli pakviestas ne tik jūs, belaukiant ilgiau nei 15 min., šeimininkas gali pradėti linksmintis ir be jūsų.

2. Visada ką nors atsinešate.

Prieš atvykstant, paklausiate šeimininkų, ką galėtume atsinešti ant vaišių stalo, pvz., salotų ar deserto. Pas mus įprasta sakyti: „Ne, nieko, atsinešk save!“ Jei sulaukiate tokio atsakymo, vis tiek atsinešate mažą dovanėlę. Visiškai nesvarbu, kas tai bebūtų: saldainiai, vynas, medus, ar jūsų gaminta uogienė. Parodytas dėmesys labai svarbus, nes tai lyg padėka už pakvietimą.

3. „Skeliate“ tostą ir mažais darbeliais padedate šeimininkui.

Su vyno taure ar be jos, išreiškiate garsiai padėką už pakvietimą, o vėliau už visą pasibuvimą.

Besilinksmindamas viena akimi stebite, ar kaimynas turi gerti, o gal jam reikalinga servetėlė ar kažkoks maistas, kuris toliau padėtas. Taip, tai šeimininko pareiga, bet jei svečiai tokie supratingi, atmosfera pasidaro dar jaukesnė.

4. Išjungiate telefoną.

Pagalvojate, kad prioritetas prieš jus sėdintis gyvas žmogus ir į aparato garsą nereaguojate, nespaudote sms žinučių, neklaidžiojate po internetą, „nebendraujate“ facebooke, o geriausiu atveju, iš viso išjungiate. O jei tikrai įvyko kažkas svarbaus, nueinate nuo stalo ir atliekate „telefoninius reikalus“.

5. Esate pakilios nuotaikos, entuziastingas, smalsus ir dėkingas.

Būtent toks svečias yra labiausiai laukiamas! Džiaugiatės namais, į kuriuos esate pakviestas. Domitės šeimininkais ir dėkojate už visą patiriamą gerumą. Kitą dieną ar net grįžus namo tą patį vakarą išsiunčiate padėkos sms ar el.pašto laišką.

Atitikote visus penkis? Esate laukiamas žmogus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)