Teksaso universiteto Ostine atliktas tyrimas atskleidė, kad mankšta didina seksualinį moterų potraukį taip stipriai, kad padeda net toms dailiosios lyties atstovėms, kurių geismą slopina antidepresantai.

Tyrimo dalyviai darė neilgą intensyvią mankštą, dėl ko padidėjo jų simpatinės nervų sistemos veikla – tai organizmo pirminis „kovok arba bėk“ režimas. Dėl šios priežasties kraujas teka į lytinių organų sritį ir neutralizuoja šalutinį antidepresantų poveikį, t. y. lytinio potraukio sumažėjimą.

Su tuo gali būti susiję ir tai, kokį poveikį mankšta turi jūsų svoriui, kūno linijoms ir pasitikėjimo jausmui. Filosofijos mokslų daktaras Justinas Lehmilleras, vadovaujantis socialinės psichologijos programai viename JAV universitetų, mini vieną Duke’o universitete atliktą tyrimą, kuris nutukimą susiejo su seksualinėmis problemomis ir sumažėjusiu lytiniu potraukiu.

Ir net jeigu nevartojate antidepresantų ir nekovojate su svoriu, mankšta vistiek gali sustiprinti jūsų seksualinį potraukį. 2010 metais Teksaso universitete vykdyto tyrimo metu buvo matuojamos moterų fizinės reakcijos į erotinius filmus po treniruotės ant bėgimo takelio. Tos moterys, kurios bėgo, susijaudino stipriau už kontrolinės grupės moteris, kurioms bėgti nereikėjo.

„Tokie rezultatai suponuoja, kad mankšta turi tiesioginį poveikį tam, kaip moterys susijaudina reaguodamos į seksualinius dirgiklius“, – pridūrė J. Lemilleris.

Urologė ir moterų lytinės sveikatos ekspertė Jennifer R. Berman įsitikinusi, kad šis mankštos šalutinis poveikis gali suteikti daug naudos miegamajame: „Jeigu sportuojate, dėl to gali suintensyvėti kraujotaka smegenyse ir lytinių organų srityje. Dėl jūsų treniruotės padidėja endorfinų kiekis, o tai padeda sukurti euforijos jausmą visame organizme. Viskas, kas vienaip ar kitaip gerina sveikatą, turi antioksidacinį ir priešuždegiminį elementus. Ir tai veikia visur.“

Tad galite žiūrėti į prakaituoti verčiančią treniruotę kaip į naują jūsų mėgstamiausią sekso įžangos formą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)