„Moterys labiau nei vyrai bijo nerti į romaną su kolega, nes jos geriau supranta, kuo rizikuoja. Tuo tarpu vyrai yra 100 proc. įsitikinę, kad neigiamų pasekmių nebus, todėl impulsyviai pasiduoda geismui ir sąmoningai priešinasi minčiai, kad santykiai gali nesusiklostyti. Juk užkariautojai ir medžiotojai negali dvejoti savimi, kai siekia patinkančios moters širdies“, – pranešime spaudai aiškina flirtas.lt ekspertas Marius Petrauskas.

Tyrimo metu net 75 proc. vyrų tikino, kad susitikinėtų su žmogumi iš darbo. To paties tyrimo metu moterys buvo žymiai santūresnės. Daugiau nei pusė jų tvirtino, kad nesusitikinėtų su kolega. Teigiamai atsakė tik 44 proc. dailiosios lyties atstovių.

Tyrimas taip pat atskleidė, kad amžius daro didelę įtaką sprendimui pradėti romantinius santykius su bendradarbiu. Septyni iš dešimties respondentų iki 36 metų amžiaus teigė pradėsiantys susitikinėti su kolega, jei pajaustų šiltus jausmus. Tačiau vyresni tyrimo dalyviai tokius santykius vertina mažiau optimistiškai – tik 55 proc. jų susitikinėtų su žmogumi iš darbo.

Jei nuspręstumėte susitikinėti su kolega, M. Petrauskas siūlo vadovautis šiomis taisyklėmis:

1) Neskubėk sugulti. Pirma pabendraukite ir įsitikinkite, kad esate vienas kito verti. Per šį laikotarpį pasistenk įsitikinti ar tavo simpatijos objektas neturi donžuano ar donžuanės etiketės.

2) Įvertink blogiausią scenarijų. Ar sugebėsi kiekvieną dieną matytis su žmogumi, su kuriuo ką tik išsiskyrei? Ar sugebėsite likti profesionalūs?

3) Darbe tik darbas. Tau algą moka ne už tai, kad flirtuotum su kolega. Pasistenk vengti artumo akimirkų darbe, kad nepatektum į viršininko nemalonę.

4) Kolegų į santykius nevelk. Kiti jūsų kolegos neturėtų veltis į jūsų santykių peripetijas. Tuo labiau, konflikto metu jie neturėtų stoti į vieno ar kito pusę.

5) Būk profesionalas (-ė). Nesitikėk, kad tavo antroji pusė padės tau siekti karjeros. Žinoma, turėtumėt padėti vienas kitam kaip kolegos, bet nereiktų tikėtis, kad tavo darbą nudirbs kažkas kitas.

6) Lovoje – jokių kalbų apie darbus.

7) Turėkite skirtingų hobių. Jei dirbi ir gyveni su tuo pačiu žmogumi, jis greitai gali įgrįsti, tad verta turėti pomėgių, kuriuos leistumėt atskirai.

8) Neleisk, kad kolegos taptų tavo „skoniu“. Jei išsiskirsi su kolega, padaryk sau paslaugą ir nepradėk susitikinėti su kitu. Toks santykių trikampis nejaukiai privers pasijausti ir jus tris, ir kitus kolegas.

Tyrimas buvo atliktas 2017 m. balandį. Jame dalyvavo 1915 Lietuvos gyventojų, antros pusės ieškančių bent vienoje pažinčių svetainėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)