Jei jūsų pirkinių sąrašas tikrai „žalias“, bet dar nesate tikri, kaip įtraukti sveikesnius ir ekologiškesnius variantus į erotinių malonumų sritį, štai keli patarimai, paversiantys preliudiją draugiškesne aplinkai ir seksui suteiksiantys naujos prasmės, rašo womenshealth.com.au.

1. Dalinkitės dušu

Tik ką nubėgote penkis kilometrus parke, kūnas dvelkia prakaitu. Palindę kartu su antrąja puse po dušu viską pakeisite iš esmės. Kai kurie prieš seksą prausiasi duše, ypač jei tik ką mankštinosi. Prausimasis duše ar vonioje kartu padeda taupyti vandenį ir yra labai smagus užsiėmimas. Pasijausite visiškai kitaip, jei jūsų kūną praus kitas žmogus.

Vis dėlto nepatartina prausimosi paversti maratonu, nes kitaip užduotis sutaupyti vandens prausiantis dviese nebus įvykdyta. Kruopščiai ir švelniai prauskite vienas kitą muilu be kvapiųjų medžiagų ar praturtintu organiškais eteriniais aliejais, o tada persikelkite į miegamąjį, svetainę ar virtuvę.

2. Saldėsiai kūnui

Atsisakykite jau paruoštų kūnui skirtų dažų ar valgomų apatinių, kurių skonis labiau primena kartoną nei vyšnias, – kur kas labiau tiks gardus pačių paruoštas meilės gardėsis. Leiskite išalkusiam partneriui jį nuo jūsų kūno nuvalgyti.

Tiesa, moterys turėtų saugoti savo lyties organus, nes tepant juos valgomais dalykais galima susidurti su grybelinių infekcijų ir kitokių problemų atsiradimo rizika. Galima paruošti pastą iš konditerinio cukraus ir vandens, ją papildant susmulkintomis levandomis. Jei jums šio augalo kvapas ne prie širdies, rinkitės vanilę.

3. Neskubėkite

Natūraliausias lubrikantas – tas, kurį išskiria pačios moters organizmas. Kelios papildomos minutės, skirtos bučiniams, lyžčiojimams ar prisilietimams daro tikrus stebuklus. Vis tik nieko blogo, jei šalia lovos turėsite lubrikanto, kurį prireikus panaudosite.

Svarbiausia laikytis kuo atokiau nuo aromatizuotos produkcijos ar lubrikantų su dirbtiniais skoniais.

4. Rinkitės natūralias žvakes

Žmonėms patinka bent šiek tiek matyti vienas kitą. Jei mylitės visiškoje tamsoje, seksas nebus toks malonus, koks galėtų būti. Išeitis – žvakių šviesa: apnuoginti kūnai atrodo daug dailiau, kai juos apšviečia šilta ir švelni šviesa.

Blausi šviesa didina geismą, nes suteikia galimybę matyti, kokie dalykai patinka jūsų partneriui. Deja, dauguma parduotuvių lentynose pirkėjų laukiančių žvakių pagamintos iš naftos produktų ir aromatizuotos dedant dirbinių kvapiklių, kurių sudėtyje neretai yra cheminių medžiagų, galinčių sukelti alergijas, astmą, hormonų sistemos sutrikimus ir netgi vėžį.

Neterškite savo seksualinio gyvenimo ir oro namuose toksiškomis žvakėmis. Rinkitės iš natūralaus bičių vaško pagamintas žvakes ar tas, kurios pagamintos iš sojų ir praturtintos aromatą skleidžiančiais 100 proc. grynumo eteriniais aliejais.

5. Kokybiškesnių vibracijų beieškant

Jei pageidaujate preliudiją paįvairinti naudodami vibratorių, negriebkite pirmo pasitaikiusio po ranka. Tyrimų rezultatai rodo, kad sekso žaisliukų sudėtyje aptinkama ftalatų ir kitokių cheminių medžiagų, suteikiančių plastikui lankstumo.

Patartina rinktis Šiaurės Amerikoje ar Europoje pagamintą produkciją, nes ant tokių prekių pakuočių rasite tikslesnę informaciją apie jų sudėtį. Kai rasite jums patinkantį vibratorių, įsitikinkite, ar jis pagamintas iš medicininio ar kitokio aukštos kokybės silikono. Dar patartina rinktis vibratorių su krovikliu, nes už panaudotus ir išmestus elementus gamta kažin ar jums padėkos.

6. Nenuvertinkite seno gero bučinio

Sekso žaisliukai – galimas pasirinkimas, kuris vis dėlto tikrai nėra būtinas. Užuot paskubomis griebdamiesi stimuliacijos svetimkūniu, įdėmiau pažvelkite į partnerio lūpas, galinčias suteikti oksitocino, dar vadinamo meilės hormonu ir garantuojančio įspūdingesnį seksą. Nors bučiniai geismą didina tiek vyrams, tiek ir moterims, vis tik didesnį poveikį jaučia moterys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (63)