Remiantis pasaulio statistika vyrai nekaltybę praranda, sulaukę vidutiniškai 16,9 metų, o moterys – šiek tiek vyresnės, maždaug 17,4 metų.

Mokslininkai mano, kad amžius, kada prarandama nekaltybė, gali būti užprogramuotas genetiškai. Nuo paveldėtų savybių, pavyzdžiui, asmens impulsyvumo, priklauso, ar žmogus nuspręs tą padaryti jaunesniame ar vyresniame amžiuje.

Vyrų spermos greitis ejakuliacijos metu siekia maždaug 45 kilometrus per valandą.

80 proc. moterų nuolat vaidina, kad patiria orgazmą.

Seksualinių santykių tyrėjai iki šiol nesutaria, kiek vidutiniškai trunka orgazmas. Remiantis vienais tyrimais moterų orgazmas trunka apie 15 sekundžių, o vyrų – apie 20. Tačiau pagal kitus – vyrų orgazmas trunka vos porą sekundžių, o moterų – net iki 23.

Vienos Londono sekso reikmenų parduotuvės atstovų tvirtinimu, 61 proc. moterų vien nuo apsilankymo tokioje parduotuvėje susijaudina. Be to, 66 proc. dailiosios lyties atstovių sekso žaisliukus nori pirkti realiai, ne internetu.

Tiek vyrams, tiek moterims po sekso sunku šlapintis. Taip yra todėl, kad sekso metu išsiskiria tam tikros šlapimą stabdančios medžiagos.

Sekso metu sudeginama net 360 kalorijų per valandą.

Moterys skaitančios meilės romanus, dukart dažniau užsiima seksu nei moterys, kurios skaito rimtesnę literatūrą.

Mokslininkai, tyrinėję smegenų veiklą sekso metu, pastebėjo, kad įvairūs smegenų regionai reaguoja į kiekvieną partnerio prisilietimą prie lytinių organų, būtent dėl to ir patiriate didelį malonumą.

Vaisingo vyro organizmas per dvi savaites pagamina tiek spermos, kad galėtų apvaisinti visas pastoti galinčias pasaulio moteris.

Nuo 8 iki 9 valandos ryto – žmogaus organizme hormonai yra patys aktyviausi. Būtent tuo metu ir rekomenduojama mylėtis. Rytinis seksas ne mitas – juo iš tiesų rekomenduojame mėgautis.

Orgazmo metu, žmogus vidutiniškai įkvepia ir iškvepia apytikriai 40 kartų. Skaičius neįtikimai didelis.