Kad kai kurios moterys imituoja orgazmą, nėra jokia naujiena. Tačiau dabar nustatyta, jog priklausomai nuo to, kaip dažnai moteris tą daro, galima nuspėti, kiek ji yra linkusi apgauti savo vyrą ar vaikiną su kitu.

Amerikiečiai specialistai iš Misūrio universiteto Antropologijos katedros atliko plataus masto tyrimą „Moters orgazmas kaip signalas: dviejų hipotezių patikrinimas“. Tyrime dalyvavo 138 moterys ir 121 vyras – įvairių koledžų studentai, palaikantys heteroseksualius santykius.

Savanoriams teko užpildyti specialiai parengtą anketą. Moterų klausta, kaip dažnai jos patiria orgazmą, o jų antrųjų pusių – kaip dažnai tie manantys, kad partnerė patyrė orgazmą.

Taip pat visiems teko anonimiškai atsakyti į itin delikatų klausimą: ar jie kada nors buvo neištikimi savo partneriui ir kokia tikimybė, kad galėtų taip pasielgti ateityje.

Išanalizavę rezultatus, tyrimo autoriai padarė išvadą, jog orgazmo simuliavimas „tiesiogiai susijęs su moterų seksualine neištikimybe bei mažesniu pasitenkinimu santykiais su vyrais“. Kitaip sakant, jeigu jūsų partnerė simuliuoja orgazmą, didelė tikimybė, jog ateityje, jums to nežinant, šildysis kažkieno kito glėbyje.

Beje, ne taip seniai mokslininkai skelbė išsiaiškinę, kodėl vyrai apgaudinėja žmonas. Specialistai iš Teksaso universiteto padarė išvadą, jog vyrams ne mažiau nei moterims reikalingi pagyrimai, žavėjimasis, komplimentai. Ir jeigu jie to nesulaukia iš savo gyvenimo draugių, gali pradėti ieškoti švelnumo pas kitas.

Dauguma vyrų pripažįsta, kad neištikimybėn juos taip pat pastūmėja draugų pavyzdys, kitus – kūdikio gimimas. Specialistai mano, jog dar viena svari neištikimybės priežastis yra būtinybė atsipalaiduoti nuo streso.