Kodėl vienus žmones intymus gyvenimas gydo, o kitiems grasina infarktu?

Liekninantis malonumas

Jeigu vėlų vakarą staiga pradėtų graužti sąžinė dėl sočios vakarienės, nebūtina pulti sukti lanko ar daryti atsilenkimų. Deginti kalorijas galima kur kas paprasčiau ir maloniau – reikia mylėtis. Mokslininkai nustatė, kad pusvalandis lovos žaidimų sudegina nuo 75 iki 150 kalorijų. Žinoma, moterims vertėtų judėti truputį aktyviau, ne tik gulėti ant nugaros po partneriu...

Tiesa, net ir tuomet yra šiokia tokia nauda pilvo, šlaunų ar užpakaliuko raumenims. Tačiau pusę valandos užsiimant joga sudeginama 114 kalorijų, nelabai aktyviu šokimu – 129, o vaikščiojant – 153 kalorijos. Todėl pasirinkimas būtų toks – arba per metus ristele nubėgti 120 km, arba tris kartus per savaitę lytiškai santykiauti. Ką pasirinksite jūs?

Sveika širdis

Širdies ligų statistika negailestinga – net 50 iš 100 žmonių miršta nuo širdies kraujagyslių ligų. Būtų per drąsu teigti, kad seksas visus išgelbės. Vis dėlto dalis tiesos yra. Pasirodo, mylėjimasis mažina cholesterolio kiekį kraujyje, gerina kraujotaką ir padeda palaikyti žemą kraujospūdį.

Didžiosios Britanijos tyrimų duomenimis, du kartus per savaitę lytiškai santykiaujantiems vyrams širdies ligų rizika sumažėjo net 50 proc., palyginus su tais, kurie mylėjosi kartą per mėnesį ar rečiau.

Nors tyrimas atliktas tik su vyrais, gydytojų manymu, panašiai seksas veikia ir moterų sveikatą. Žmonėms intymūs santykiai emociškai ir fiziškai yra labai svarbūs. Jiems pablogėjus greitai galima pajusti pasekmes. Asmenys, turintys ilgalaikių problemų dėl intymumo ar nepatiriantys kokybiško sekso, labiau rizikuoja patirti infarktą. Geras seksas padeda sumažinti širdies ligų tikimybę.

Vaistas nuo nemigos

Gydytojų teigimu, didžiausias nemigos priešas – stresas. Kai atsigulus į lovą galvoje dešimt kartų sukamas kupinas rūpesčių ir planų filmas, neverta tikėtis ramaus miego. Ką daryti? Išgėrus ramunėlių arbatą, išbandžius šiltą vonią, prieš griebiantis migdomųjų vaistų, būtinai pasimėgaukite seksu.

Norint ramiai ir giliai miegoti, būtina atsipalaiduoti. Todėl lytiniai santykiai, ypač orgazmas, viena stipriausiai kūną ir mintis atpalaiduojančių būsenų. Tyrimai parodė, kad rytinis seksas padeda sėkmingiau suvaldyti stresą, susikaupti užduotims ir pasiekti geresnių rezultatų.

Saugo prostatą

Verta žinoti, kad seksas gali padėti išlikti sveikam arba bent šiek tiek užkirsti kelią prostatitui. Gydytojai pataria vyrams, sergantiems prostatos uždegimu, mylėtis kuo dažniau, nes per orgazmą pastaroji valosi.

Įdomu tai, kad paauglystėje daugiau masturbavęsi vaikinai rečiau kreipdavosi į gydytojus dėl minėtosios ligos.

Tyrimų duomenimis, jie taip pat rečiau sirgo prostatos onkologinėmis ligomis.

Moterų grožio ir sveikatos paslaptis

Po meilės žaidimų moterims akivaizdžiai spindi akys, oda, o plaukai tampa kur kas gražesni. Mokslininkai ištyrė, kad dėl sekso moterų organizme daugėja moteriško hormono estrogeno.

Būtent jis atsakingas už sveiką, skaisčią ir švelnią odą bei blizgančius lyg šampūno reklamoje plaukus. Amerikietis gydytojas Deividas Vyksas keletą metų tyrė 3 500 žmonių nuo 30 iki 101 metų, norėdamas išsiaiškinti įvairiapusį sekso poveikį. Jo tyrimas parodė, kad lytiniai santykiai žmogų pajaunina 4–7 metais.

Per seksą ir orgazmą išsiskiria ir daugiau hormonų, kurie stiprina imuninę sistemą, padeda išvengti depresijos. Tai pat endorfinai mažina skausmą ir gerina nuotaiką. Taigi galvos skausmas turėtų būti priežastis ne atsisakyti sekso, o juo pasimėgauti!

Įdomu:

Kiekvienas žmogus skirtingai įsivaizduoja kokybišką seksą. Vieniems užtenka ramaus pasimylėjimo, kiti nepripažįsta jokių taisyklių. Dažniausi šiuolaikinių žmonių sekso tabu – analinis seksas, nepadorus kalbėjimas, sekso žaisliukai. Ne visiems priimtina mylintis žiūrėti pornografinį filmą, o kai kam – turėti lytinių santykių šviesoje ar priešais veidrodį.

Semangų tautos žmonės, gyvenantys Malaizijoje, niekuomet nesimyli dieną. Manoma, kad tai prišaukia didžiulę perkūniją. Pasipylęs lietus gali nuskandinti ne tik „nusidėjusią“ porelę, bet ir nekaltus žmones šalia jų.

Vakarų Afrikoje gyvenančios bambarų tautos įsitikinimu, dieną besimylinčioms poroms gimsta albinosai vaikai. Bambarų žmonės mylisi tik namie. Jei seksas įvyks kur nors lauke, neverta laukti gero derliaus. Tikėtina, kad jis visas pražus.

Kita Vakarų Afrikos tauta – mendes – dėl nežinomų priežasčių draudžia mylėtis krūmuose. Semangų žmonės dievus bijo užpykdyti dėl sekso savo stovyklos ribose. Tie, kas nori mylėtis, turi paieškoti kitos vietos.

Lepča tautos žmonės griežtai draudžia užsiimti seksu tris mėnesius po spąstų meškoms paspendimo. Jei nė vienas žvėris taip ir nebūna sugautas, akivaizdu – kas nors slapta mylėjosi.

Panamoje gyvenanti kuna tauta neleidžia lytiškai santykiauti per vėžlių medžioklę. Ugandoje įsikūrusi ganda tauta draudžia seksą tol, kol ruošiama mediena naujoms kanojoms gaminti.