Praktiškai kiekvienos poros gyvenimas klostosi pagal visiems žinomą scenarijų. Kad ir kaip jūs spyriotumėtės, trepsėtumėte kojomis ir muštumėtės į krūtinę sakydami: „Man taip tikrai nenutiks!“, psichologai konstatuoja, kad įkvepiantis įsimylėjimo jausmas praeina vos po dviejų ar trijų bendro gyvenimo metų.

Kasdienines staigmenas, deginančią aistrą, mielas žinutes ir atvirus žvilgsnius netrukus pakeičia buitis ir kasdienybė, o kadaise siautėjusio vulkano vietoje širdyje įsiviešpatauja visiškas štilis. Kodėl taip vyksta? Kaip santykiams sugrąžinti romantiką ir aistrą?

Populiariausias paaiškinimas – stiprios meilės emocijos užgęsta todėl, kad išnyksta užkariavimo instinktas. Pagrindinis tikslas (šeima, vaikai, namai, stabili harmoninga sąjunga, globojimas, apsauga) pasiekiami. Atrodo, kad laimė atėjo ir iškart perėjo į kitą, ramybės, būseną, kai nebeverta nei dėl ko nors nerimauti, nei ko siekti. Tačiau taip tikrai nėra.

Jeigu susimąstėte, kad metas į jūsų santykius susigrąžinti romantiką, vadinasi, toli gražu dar ne viskas prarasta. Svarbiausia – veikti, nesėdėti ir nelaukti, kol viskas savaime susitvarkys. Įdėkite šiek tiek pastangų, užsispyrimo ir atsikratykite tinginystės. Tik nesuvaidintas noras suteikti antrajai pusei neužmirštamų akimirkų gali padėti įveikti bet kokius sunkumus.

Praskaidrinkite savo kasdienybę romantikos natomis – daugiau laiko būkite kartu, linksminkitės, svajokite, pasakokite vienas kitam istorijas ir tiesiog kvailiokite. Svarbiausia – flirtuokite su savo partneriu! Tai puikus būdas pažadinti apsnūdusius jausmus. Vyrai iš prigimties yra azartiški, o moterys – linkusios koketuoti.

Būtina tuo pasinaudoti, tik taip viens kitame žadinsite susidomėjimą. Kad ir ką kalbėtume, stipriosios lyties atstovams patinka siekti moterų dėmesio ir meilės. Pasistenkite sumodeliuoti romantišką situaciją, kurioje jam vėl norėsis jus užkariauti. Pavyzdžiui, vietoj klasikinio vakaro varianto „pavalgėme – atsigulėme miegoti“, pasiūlykite jaudinantį psichologinį žaidimą... vaidinti du nepažįstamus žmones.

Įsivaizduokite, kad jūs pirmą kartą vienas kitą išvydote ir dabar negalite atitraukti žvilgsnio, iš anksto gardžiuodamiesi tęsiniu. Meilės istorijos scenarijus galėtų būti toks: „Ji ryžtingai išėjo iš lifto. Vos keli aukštai kartu ir jis nebegalėjo galvoti apie nieką daugiau, tik apie ją.

Ore tvyrojo jos aromatas, jis iškart jį atpažino, tai tapo jam ženklu. Mintis, kad jie gali niekada nebesusitikti, jam atrodė nepakeliama. Dar prieš valandą jie nežinojo apie vienas kito egzistavimą, o dabar jis puolė jos ieškoti, pamiršdamas visą aplinkinį pasaulį“.

Dabar jos regėjimas: „Jis paprasčiausiai žiūrėjo jai į akis. Taip darė daugelis vyrų ir anksčiau, tačiau kažkodėl išėjus iš lifto ji pamiršo, kur ir kodėl skuba. Viskas tapo taip nesvarbu. Ją apėmė jaudulys. Galva ėmė suktis, vos prisiminus jo žvilgsnį. Praėjo kelios minutės ar visa amžinybė?“

Bendras finalas: „Vyras stipriai už rankos laikė moterį. Kaip ir prieš tai, putė stiprus šiltas vėjas, tačiau jiems pasaulis tapo kitoks, nes atėjo meilė“. Ar jaučiate, kaip vėl dygsta sparnai?

Elkitės taip, kad viskas būtų kaip įmanoma tikroviškiau. Jums ir jūsų antrajai pusei būtina įsijausti į pamirštus įsimylėjėlių vaidmenis. Surenkite netikėtą pasimatymą ir apgalvokite kiekvieną jo detalę. Tapkite ta geidžiama nepažįstamąja, kurią norisi pažinti artimiau.

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (66)