Egzistuoja tikrai ne viena priežastis, kodėl nejaučiate lytinio potraukio: įtempta darbo diena, bloga savijauta, vieno ar abiejų partnerių seksualinio aktyvumo sumažėjimas ir taip toliau. Tačiau seksologas Ianas Kerneris pataria nepasiduoti laikinam geismo sumažėjimui ir, nepaisant visko, toliau užsiimti seksu.

„Fizinis susijaudinimas moterims iššaukia lytinį potraukį, – pasakoja I. Kerneris, parašęs knygą „She Comes First: The Thinking Man's Guide to Pleasuring a Woman“. – Jeigu jūs fizine prasme įtrauksite savo kūną į sekso procesą, jūsų protas, iš kūno gavęs susijaudinimo signalą, taip pat nusiteiks seksui. Ir jeigu „priverstinio“ sekso metu patiriate orgazmą, jūsų smegenys ateityje jums primins, ko netenkate atsisakydami intymaus artumo“.

Be to, moksliniais tyrimais įrodyta, kad suteikę malonumą partneriui mes pakeliame savo pačių libido. Todėl jeigu esate įtraukiami į intymų artumą, tačiau nejaučiate geismo, verta pasinaudoti seksu siekiant suprasti, kas patinka partneriui. Tokiu atveju geismo nebuvimas gali peraugti į įsitraukimą į šį procesą.

I. Kerneris įsitikinęs, kad pirmiausi būtina suprasti, kodėl lytinis potraukis išnyko. Jeigu priežastis slypi sunkiai pasiekiamame orgazme, sekso metu vertėtų išbandyti įvairius tam skirtus žaisliukus ar išmėginti neįprastas pozas, kurios padeda pasiekti orgazmą. Jeigu problema susijusi su užgesusia aistra, kas ilgalaikiuose santykiuose pasitaiko pakankamai dažnai, ją išspręsti padės atviras pokalbis su partneriu apie judviejų seksualines fantazijas, kurias bus įdomu kartu įgyvendinti.

„Sekso įvairovė labai didelė, – toliau aiškina seksologas. – Seksas gali būti intymaus emocinio ryšio sudedamąja dalimi, priemone stresui nuimti ar savo fantazijoms įgyvendinti. Kartais, kad pajaustumėte geismą, pakanka išnagrinėti savo seksualinių galimybių spektrą“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (92)