Supratusi, kad tik gaišta laiką, Gisele paliko Leo. Neilgai abu liūdėjo — netrukus įsitaisė naujus mylimuosius. Tačiau žinia apie Leo sužadėtuves Gisele buvo skaudi. Nesunku suprasti: draugauji su vaikinu kelerius metus, manai, kad esate rimta pora, o ką gauni mainais? “Mieloji, aš nesutvertas vedyboms”! Nerviniesi, gadini sau sveikatą. Ir staiga — jis ne tik susiranda naują merginą, bet ir jai pasiperša!

Bėda, kad moterys apie vyrų ryžtą tuoktis sprendžia pagal save: suradai sau skirtąjį — ir pirmyn į santuokos rūmus. Jei tik to pakaktų! Psichologijos mokslų daktaras Alonas Gratchas daugiau nei 25 metus dirba santykių konsultantu. Jo tvirtinimu, vyro ryžtą vesti 49 proc. lemia tinkama moteris ir 51 proc. — pasirengimas įsipareigoti. Puiku, jei tinkate vienas kitam. Bet jei vyras nebus pasirengęs vesti, gali būti nors ir Gisele, žiedo jis tau neužmaus.

Net 81 proc. apklaustų vyrų prisipažino vedę tik todėl, kad atėjo metas susitupėti. Taip, tinkamos moters reikia.

“Bet šansai ją sutikti padidėja tik supratus, kad esi pasirengęs vesti”, — daro išvadą A.Gratchas. 

Tai kaip sužinoti, mylimasis jau nusiteikęs susitupėti ar vis dar skraido viengungiškais padebesiais? A.Gratchas pataria atsižvelgti į penkis esminius ženklus.

Ženklas Nr. 1
Mylintis, bet ne įsimylėjęs

Skirk meilę nuo įsimylėjimo! Įsimylėjėlis idealizuoja savo partnerį, jam atrodo, kad jųdviejų santykiai — unikalūs. O meilė? Meilė — tai kai kitą žmogų myli tokį, koks jis yra, o ne tokį, kokį nori jį matyti. Painoka? Bandykime kitaip: įsimylėjimas — pradinis santykių etapas, kai pora dar tik ima pažinti vienas kitą. Kai jiedu pagaliau nusileidžia ant žemės, štai tada ir išaiškėja, jie buvo tik įsimylėję ar rimtai įklimpo.

Antruoju atveju liekama su savo žmogumi nepaisant jo trūkumų. Dar du tikros meilės požymiai: nesavanaudiškumas ir rūpestingumas. Tavo vaikinas gali dėl tavęs pasiaukoti? Tavo norai ir poreikiai jam svarbesni nei savi? Santykiams galioja taisyklė: duoti ir imti. Bet meilei svarbiau duoti.

Ženklas Nr. 2
Geba priimti trūkumus

Tobulų žmonių nebūna. Apie tobulus santykius nė nekalbame. Tačiau kartais reikia ne tik brandos, bet ir skaudžios patirties, kad šią tiesą suprastum. Deja, pilna tokių, kurie meta savo antrąsias puses šventai tikėdami: aš nusipelniau gyventi su geresniu. Ir džiugu, jei ilgainiui bent dalį jų aplanko nušvitimas: o gal geriau mylėti šalia esantįjį tokį, koks jis yra? Nerealių lūkesčių puoselėjantis vyras negali sukurti tvirto ryšio: jei mėgins pernelyg suartėti su tuo metu šalia esančia moterimi, galop vis tiek viskas baigsis jos trūkumų paieška. O kas paskui? Skaudžios skyrybos.

Ženklas Nr. 3
Jam nebaisūs sunkumai

Vyras tikina norįs ilgalaikių santykių? Visa tiesa apie jo ryžtą išaiškės tik kilus tarp jūsų nesklandumų. Nepasirengęs vyras jų neištvers — arba užsisklęs, arba atstums tave, arba išvis paraitys kulnus. Kas kita, jei vaikinas pasiryžęs spręsti problemas, — vadinasi, jis pasirengęs rimtiems santykiams. Galbūt jį draskys abejonės, gal net mintis skirtis aplankys, tačiau jis vis tiek žinos: jam reikia šitų santykių ir šitos moters.

Ženklas Nr. 4
Jis gali būti Vyras

Vyrai seniai žino, kad niekas iš jų nebereikalauja aprūpinti šeimą. Žino, bet vis tiek širdies kampelyje dėl to nervinasi. Netrūksta ir moterų, kurios visa gerkle rėkia apie lygias teises, bet vis tiek svajoja turėti vyrą rūpintojėlį. Todėl vaikinas, kuris jaučiasi negalintis įgyvendinti sau (juolab mylimosios) keliamų reikalavimų, vengia įsipareigoti ir taip saugo savo ego. Bet kalti ne tik pinigai, tiksliau, jų stygius: jei vaikinas visą laiką ir jėgas skiria kokiam nors tikslui pasiekti, jis paprasčiausia nebeturi ką duoti savo partnerei — nei fiziškai, nei emociškai. Aišku, tai gali būti laikina — reikia tik palaukti, kol mylimasis pasieks tikslą ir galės skirti laiko tau.

Ženklas Nr. 5
Jam nusibodo žaisti

Net užkietėjęs mergišius vieną dieną praregi: reikia ko nors tikresnio nei šokinėjimas iš vienos lovos į kitą. Ypač jei visi draugai ėmė ir susitupėjo. Pirma, jam sunku rasti naujų draugelių linksmybėms. Antra, rimtas bičiulių požiūris į šeimą pragręžia net ir jo kietą kaktą: o gal vilkas ne toks baisus, kaip apie jį kalbama?