Feisbuke susipažinęs su vaikinu iš Indijos lietuvis ryžosi kartu su juo leistis į kelionę tyrinėti spalvingosios šalies.

„Kai feisbuke publikavau savo nuotraukas iš kelionės po Balkanus, vienas vaikinas iš Indijos pakomentavo vieną iš mano nuotraukų. Aš jam atsakiau ir nuo to laiko palaikėme ryšį bendraudami apie keliones motociklu. Jis daug keliavęs Indijoje bei Nepale, aš – Europoje bei Azijoje.

Ilgainiui sutarėme kartu leistis į kelionę motociklais, kai būsiu Indijoje. Ten atvykęs parašiau jam žinutę, trumpai pasitarę nutarėme važiuoti iš Bangalore iki Ooty ir atgal ir kaip tik tą ir padarėme“, – pasakoja Jokūbas.

Kiek laiko praleidote Indijoje? Kur keliavote?

– Indijoje iš viso buvau 1 mėnesį ir keliavau per bene visą Indiją: tiek pietinę, tiek centrinę, tiek šiaurinę dalis. Kalbant apie šitą motociklo kelionę, ji truko keturias dienas ir važiavome į vieną gražiausių kalnų miestų visoje pietų Indijoje – Ooty, kuris yra labai populiarus dėl savo britiškų pastatų bei arbatos plantacijų.

Kokių nuotykių patyrėte? Kas labiausiai įsiminė?

– Daug dalykų įsiminė. Nuostabūs kalnai bei arbatų plantacijos, rūkas ir lietus važiuojant į priekį ir labai karšta saulė važiuojant atgal, milžiniškas dramblys, kuris ramiai kirto gatvę mums važiuojant per milžinišką nacionalinį parką (gaila, jo filmuke nėra, nes mano filmuotoje medžiagoje jis atrodo įspūdingai mažas).

Dar mano bendrakeleivis važiuodamas labiau mėgdavo kalbėti nei žiūrėti į kelią. Niekaip negalėdavo nustoti kalbėti. laimei, incidentų kelyje pavyko išvengti.

Kaip sekėsi keliauti motociklu?

– Buvau išsinuomavęs labai gerą „Royal Enfield“ motociklą (jie laikomi Indijos „Harley Davidson'ais“). Turėjome keletą menkų nesutarimų su kelionių partneriu, tad nesu tikras, ar norėčiau kartu keliauti ateity. Bet patirtis buvo puiki!

Ar patiko Indija apskritai kaip šalis?

– Tai buvo mano penkiolikta ar keturiolikta Azijos šalis iš kurios labai daug tikėjausi, bet, atvirai šnekant, jaučiausi stiprokai nusivylęs. Jaučiausi nuolat apgaudinėjamas, žmonės atrodė nemandagūs, o miestai labai netvarkingi ir pilni triukšmo, riksmų, pykčių.

Iš kitos pusės, man labai patiko ten važinėti motociklu ir tyrinėti kalnus, tad, manau, dar kada grįšiu į Indiją bent mėnesiui pavažinėti motociklu per jos šiaurę, turėtų būti labai gražu! Viliuosi tas kartas pakeis mano nuomonę apie šalį.

Kokį įspūdį jums paliko Indijos gyventojai?

– Iš esmės draugiški, tačiau sutikau ir labai daug žmonių, kurie prigalvoję nesuvokiamų apgavimo schemų ir žiūri į tave, kaip į vaikščiojantį bankomatą, o ne žmogų. Tie žmonės, su kuriais mano draugai mane supažindino, ar su kuriais bendravau susipažinęs renginiuose ar internetu, buvo labai malonūs, draugiški ir paslaugūs. Tačiau didelė dalis žmonių, su kuriais teko bendrauti gatvėje, tokie nepasirodė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)