Varžybas tradiciškai pradeda trys patrankos salvės. Praeitais metais čia buvo surengtas pirmasis Lietuvoje šašlykų kepimo čempionatas. Į varžybas susirinko rekordinis skaičius šaulių - jų buvo net 160. O šašlykų kepimo čempionate rungėsi 11 dalyvių.

Šauliai varžysis dviejose rungtyse. Taip pat visą dieną be perstojo bėgios šernas, ir skraidys moliniai karveliai.

Vaikai ir moterys taip pat neliks be dėmesio. Jie rungsis pneaumatinio ginklo rungtyje, šiais metais organizatoriai paruošė jiems staigmeną - „bėgantį elnią”. Laukiami ir kaimynai iš Latvijos, Estijos, Ukrainos, Rusijos.

Renginio kulminacija taps loterija, kurioje bus pralošta karabinas Verney – Carron, termovizorius, kameros ir dar daug daug įvairių prizų.

Visi, atvykę į šventę, čia pat galės susipažinti su XVIII amžiaus Lietuvos armijos ginkluote, kareiviais ir jų patiekalais, o taip pat kareiviai suteiks išskirtinę galimybę pykštelėti iš senovinės muškietos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)