Tenka pripažinti, kad toli gražu ne visada kišenvagio darbas apsiriboja vien tik vertingų daiktų pagriebimu ir pasišalinimu iš nusikaltimo vietos.

Dažnai šie asmenys darbuojasi grupelėmis, turi kur kas įmantresnių veikimo modelių, suteikiančių jiems galimybę jus apvogti taip, kad net nepastebėsite „TripAdvisor“ parengė sąrašą, kurį sudaro dešimt miestų, kur labiausiai rizikuojate tapti vagių grobiu.

1. Barselona, Ispanija

Barselona

„TripAdvisor“ apžvalgininkas lygina kišenvagių darbelius su sporto šaka, kuri visiems puikiai žinoma, priimtina ir aktyviai praktikuojama, kaip, pavyzdžiui, futbolas.

„Barcelona Turisme“ pateikiamais duomenimis, 2014 m. Barseloną aplankė per 7,5 mln. turistų ir visi jie buvo potencialūs kišenvagių taikiniai. Itin didelė vagišių koncentracija garsiojoje pėsčiųjų gatvėje La Rambla, kuri pritraukia itin didelius turistų srautus, todėl ten ypač rekomenduojama neprarasti budrumo ir imtis visų būtinų atsargumo priemonių.

2. Roma, Italija

Romos Koliziejus

Daugybę garsių vietų ir kultūrinių traukos objektų turinti Roma kasmet pritraukia milijonus turistų. Deja, Koliziejų ir kitus garsius objektus fotografuojančių turistų minios – tobulas į mobiliuosius telefonus, vaizdo kameras ir pinigines nusitaikiusių kišenvagių taikinys.

3. Praha, Čekija


Atsidūrę siauromis akmenimis grįstomis Čekijos sostinės gatvelėmis slampinėjančių turistų minioje būkite atsargūs ir atidžiai saugokite asmeninius daiktus.

4. Madridas, Ispanija


Ispanijos sostinėje Madride vyrauja didelis tempas, o El Rastro blusturgis ir metro įvardijami kaip pavojingiausios vietos dėl kišenvagių keliamos grėsmės. Tiesa, muziejuose taip pat rekomenduojama neprarasti budrumo.

5. Paryžius, Prancūzija


Paryžiuje šalia Eifelio bokšto ir Luvro, o taip pat ir metro kišenvagių tikrai netrūksta, taigi svarbu saugoti asmeninius daiktus.

6. Florencija, Italija

Florencija, Italija

Per ilgai užsistovėję prie garsiosios Mikelandželo Dovydo skulptūros rizikuojate netekti vertingų turimų daiktų, nes toli gražu ne visi aplinkiniai žavisi menu.

7. Buenos Airės, Argentina


Kišenvagiai šiame mieste pasižymi itin dideliu išradingumu – jie naudoja garstyčių triuką, užtėkšdami garstyčių ir tokiu būdu imituodami paukščių išmatas, o tada „draugiškas“ nepažįstamasis puola jums į pagalbą.

Būkite atsargūs ir saugokite vertingus daiktus.

8. Amsterdamas, Nyderlandai


Šis miestas pagarsėjęs atpalaiduojančia ir draugiška aplinka, tačiau tai jokiais būdais nereiškia, kad esate apsaugoti nuo visur aplink zujančių kišenvagių. Minios turistų miesto centre traukia vagišių dėmesį, kurie nedvejodami pasinaudoja Amsterdamo lankytojų atsipalaidavimu.

9. Atėnai, Graikija

Atėnai, Graikija

Atėnuose gausu atvirų istorinių paminklų ir kitokių turistų dėmesį traukiančių objektų, o tai reiškia, kad turistų lankomiausiose vietose saugumo tikrai gali trūkti.

10. Hanojus, Vietnamas

Hanojus

Vietnamo sostinės senasis kvartalas pilnas istorinių ir nepakartojamo grožio architektūrinių paminklų, o taip pat ir turistus medžiojančių vagišių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)