Keli patarimai jums padės lengviau susipakuoti šaltkrepšio turinį bei pasiimti paplūdimiui „draugišką“ maistą.

„Belaukiant artėjančios karščio bangos, pastebime, jog pirkėjai iš lentynų ima šluoti vandenį, taip pat šaltkrepšius ir vaisius – braškes, arbūzus bei melionus. Tačiau jei planuojate praleisti visą savaitgalį prie jūros ar ežero, vien atsigaivinti neužteks, reikia ir pasirūpinti kuo tinkamai užkąsti, kad turėtumėte energijos. Patariame pirkinių krepšelį susiplanuoti iškart visoms dienoms, kurias praleisite paplūdimyje – tokiu būdu turėsite mažiau papildomų išlaidų ir sutaupysite laiko“, – pataria prekybos tinklo „IKI“ Viešųjų ryšių vadovas Andrius Petraitis.

Maistas patogus paplūdimiui

Jei žadate praleisti visą mielą dieną paplūdimyje – kodėl nepasiruošus šaltkrepšio su jūsų mėgstamais užkandžiais? Štai keli paplūdimio verti užkandžiai, kurie puikiai tiks ir dalinimuisi su artimaisiais.

Žalios daržovės. Valgykite neapdorotas daržoves, kurios puikiai atgaivins. Tautiečių mėgstamos tokios daržovės, kaip agurkai ar salotos savyje turi net 96 procentus vandens, cukinijos ir ridikėliai – 95 procentus. Tad šios daržovės puikiai tiks kaip lengvas užkandis atsigaivinti.

Tirštieji vaisiniai kokteiliai (glotnučiai). Visą dieną „kepant“ saulėje, galite pasijusti labai ištroškę. Atsigaivinimui gerkite ne tik vandenį (geriausia, žinoma, negazuotą), bet ir vaisinius kokteilius, kurie taip pat sumažins ir alkio pojūtį. Tokius kokteilius laikykite sandariose gertuvėse, o prieš gerdami gerai išplakite. Maisto ekspertai siūlo tikra gaiva alsuojantį kokteilį iš mango ir bananų vaisių. Dviem porcijoms jums reikės 1 mango, 2 bananų, 200 ml. natūralaus jogurto, 1 valgomojo šaukšto citrinos sulčių ir tiek pat medaus bei ledo kubelių. Bananus ir mango vaisius supjaustykite gabėliais ir kartu su kitais ingredientais sudėkite į plaktuvą. Gerai išplakite ir mėgaukitės vaisių gaiva.

Suktiniai. Būnant paplūdimyje nenuostabu, jog gali kilti noras suvalgyti ką nors „rimtesnio“. Tačiau tokioje vietoje šakutėms ir peiliams – ne vieta. Geriausia išeitis – suktiniai su lavašu ir jūsų mėgstamiausiais produktais. Į juos galite susukti ir salotas su lašiša ar mėgstamu serrano kumpiu, įdėti kelias paprikas bei paskaninti mėgstama užtepėle ar Dižono garstyčiomis. Tokius suktinius supakuokite į kepimo popierių, taip, kad būtų kuo patogiau paimti.
Kaip supakuoti?

Geriausia maistą pakuoti į kietą talpą. Nedideli stiklainiukai puikiai tiktų šviežioms pjaustytoms daržovių lazdelėms su padažu. Į stiklainiuko dugną įdėkite savo mėgstamo padažo, tai gali būti humusas, Dižono garstyčios ar pomidorų pasta kartu su agurkais, morkomis ir cukinijomis. Taip bus ne tik patogu dalintis šviežiu užkandžiu, bet į jį nepaklius smėlio. Dar vienas stiklainių privalumas – juos galite trumpam užkasti į šaltą smėlį ir taip apsaugoti maistą nuo saulės spindulių ir karščio – daržovės liks šviežios ir gaivios.

Taip pat labai patogūs yra ir indeliai iš plastiko. Jie būna įvairaus dydžio, į kuriuos galite sudėti kalną sumuštinių, saujas uogų ar riešutų. Svarbu, kad juos galima būtų sandariai uždaryti. Jie puikiai tiks ir sudėti kubeliais supjaustytą arbūzą – jam patogiai valgyti prireiks tik medinių smeigtukų. Kai kuriems sausiems užkandžiams galite naudoti popierinius maišelius. Jų privalumas – popierius laidus orui, todėl maistas juose nešunta.

Ko nedaryti paplūdimyje

Vis dėlto, kad ir kaip būtų smagu ir gera paplūdimyje, geriau kai kurių dalykų ten nedaryti ir nesinešti. Vienas iš jų – į plastikinius maišelius supakuotas maistas. Maišeliai nėra tvirti, jie gali lengvai plyšti, o taip nutikus į maistą greitai pakliūtų smėlio. Maišeliuose maistas taip pat greičiau genda, kadangi jie nėra orui pralaidūs.

Dažnai rinkdamiesi lengvus produktus į sąrašą įtraukiame ir pieno gaminius. Tokius produktus, kaip jogurtas, pienas, varškė geriau pasilikite pusryčiams namuose, bet nesineškite jų į paplūdimį. Pieno produktai karštame ore greitai genda.

Atostogaujant ir leidžiant laiką prie jūros labai svarbu jaustis patogiai, tad apgalvokite visus variantus renkantis maistą, jo įpakavimą bei laikymo sąlygas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją