Prancūzas Thomas Pages yra vienas iš trijų sportininkų visame pasaulyje, padariusių labai sudėtingą frontlip (priekinį salto). Jis prisijungs prie savo dalyvavimą jau patvirtinusių pasaulinio lygio motokroso sportininkų, pelniusių įvairius apdovanojimus prestižiniuose čempionatuose ir turnyruose, tokiuose kaip „Red Bull X-Fighters“ ir „X-Games“.

Šio turnyro žvaigžde laikomas šiame sporte jau patyręs norvegas Andre Villa, tačiau Thomas Pages gali mesti iššūkį ir jam. Thomas yra vienas iš talentingiausių jaunųjų sportininkų, kuriam žadama ypatinga karjera.

„Šio sportininko dalyvavimas privers sunerimti visus renginio dalyvius. Tikėtina, kad Thomas, įkaitintas žiūrovų emocijų, gali pranokti pats save. Sportininkai turės ypatingai pasistengti, norėdami užkariauti daugiausiai gerbėjų simpatijų“, - teigė Toomas Villo, renginio organizatorius.

Tiesa, žiūrovų lauktas frontlip (priekinis salto) per pasirodymą turnyre Londone jam nepavyko, tačiau pasak T. Villo, gali būti, kad šį triuką išvysime jau Vilniuje.

Renginyje taip pat dalyvaus gerai žinomi motokroso sporto atstovai Fabian Bauershashs iš Vokietijos, Martin Koren iš Čekijos, Nick Franklin iš Naujosios Zelandijos, Fredrik Berggren ir Fredrik Johansson iš Švedijos.

Apie laisvojo stiliaus motokrosą

Laisvojo stiliaus motokrosas – tai iš motokroso kilusi ekstremalaus sporto rūšis, kurioje sportininkai motokroso motociklais demonstruoja šuolius su akrobatiniais triukais. Kuo sudėtingesnis triukas - tuo audringesnės žiūrovų ovacijos ir aukštesni teisėjų įvertinimai.

Iki šių dienų susiformavo du pagrindiniai varžybų stiliai: Big Air ir Freestyle MotoCross, lietuviškai vadinamas laisvojo stiliaus motokrosu.

Big Air – tai vieno, bet geriausio triuko demonstravimas. Kiekvienas motociklininkas gali atlikti po tris maždaug dvidešimties metrų aukščio šuolius, kuriuos 100 balų sistema vertina 10 teisėjų. Nugalėtojas išrenkamas suskaičiavus geriausių šuolių įvertinimo vidurkį.

Senesnė varžybų forma yra laisvojo stiliaus motokrosas. Šių varžybų metu kiekvienas motociklininkas pasirodo du kartus, kai vienas pasirodymas trunka nuo 1,5 iki 14 minučių. Važiuodamas dalyvis ant įvairių tramplynų atlieka tiek šuolių, kiek įstengia. Sportininko pasirodymas vertinamas kaip ir Big Air varžybose.

Populiariausios varžybos yra „Red Bull X-Fighters“, „X-Games“, „Gravity Games,“ „Big-X“, „Moto-X Freestyle National Championship“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją