Taip, mes visi tai darome. Kartais visiškai nesąmoningai, o kartais - labai sąmoningai. Ši problema, įprotis, ar kaip tai be pavadinsite, jau turi net savo psichologinį terminą: BAIMĖ NETURĖTI. Iš kur ta baimė atsiranda?

Kiekvieną kartą, prisijungę prie savo socialinių tinklų, mes naršome ir stebime, ką turi ir veikia kiti, ko mes, dėl vienokių ar kitokių priežasčių, neturime ar negalime sau leisti. Drabužiai, papuošalai, automobiliai, kelionės, pramogos, maistas, vakarėliai...

Taigi noriu Jums duoti tris patarimus, kurie galbūt ir Jums padės atsikratyti savęs lyginimo su kitais įpročio. Juk jis, lyg koks parazitas, graužia iš vidaus ir trukdo mums būti laimingais tokiais, kokie esame ir su tuo, ką turime.

1. Suprask - ne viskas auksas, kas auksu žiba.

Paprasčiausias pavyzdys - socialiniai tinklai. Juk žmonės ten visada stengiasi atrodyti geriau, nei iš tiesų atrodo, įdėti gražiausią savo nuotrauką, gardžiausią kada valgytą patiekalą ar pasigirti santykiais, kurie, dažnu atveju, jau yra šiek tiek šlubčiojantys. Jei praleistum su vienu iš tų spindinčių žmonių bent dieną, duodu ranką nukirsti, pamatytum, kad realybė nėra tokia jau ideali ar tobula.

Galbūt šis žmogus turi valgymo sutrikimų, o gal jį dažnai kamuoja finansinės problemos. Apie santykius su antrąja puse dažnas nenorės net kalbėti - jie jau seniai pašliję ir tik gražios nuotraukos facebook profilyje kurį laiką padeda apgaudinėti pačiam save, o laikų kiekis tai tik patvirtinimas, kurio mums reikia, kai patys nebetikime.

Taigi prisimink - socialiniai tinklai geriausi yra tada, kada naudojami tam, kad palaikytum ryšį su savo vaikystės draugais, klasiokais, grupiokais. Juk tai iš tiesų puiki priemonė komunikuoti!

2. Įsisąmonink: tai, ką tu darai, yra unikalu ir tik tu taip gali ir moki!

Galbūt dainuoji duše, kai prausiesi, ar nepakartojamai gražiai siuvinėji ir tai gali kitiems atrodyti nuobodu. Tačiau, jeigu tau tai teikia malonumą ir pasitenkinimą - tai vienintelis dalykas kuris tau turi rūpėti. Atsigręžk į save, stebėk save ir užčiuopk, kas tau teikia malonumą iš tikrųjų, o ne tai, kas turėti būti įdomu ar malonu pasak naujausių madų, televizijos laidų ar begalinių reklamų, bandančių tau įpiršti visokiausius daiktus ir pramogas.

Atsakymas, ko tu iš tikrųjų nori ir kas tau yra svarbu, gimsta tyloje, kai įsiklausai savęs. Nedaryk klaidos, neprisiimk kitų primestų norų ir taisyklių. Visada paklausk savęs: ar tai tikrai mano noras, ar visgi kažkieno kito?

3. Suprask: prabangūs automobiliai, didžiuliai namai ar prabangios kelionės dar nereiškia finansinio stabilumo!

Pasak investmentchblog.com, Amerika atrodo turtinga. Didžiuliai automobiliai gatvėse, vilos ir vasarnamiai, didžiulė kariuomenė. Bet mes mokame ir mokame už tai. Mokame kreditinėmis kortelėmis, studentų paskolomis, paskolomis. Visi šie turtai, ir prabanga tėra begalinės skolos, kurios toli gražu nereiškia finansinės laisvės. Juk turtingas esi tada, kada gali nusipirkti porciją ledų karštą vasaros dieną ar puodelį kvapnios kavos ryte, sumokėti už buto nuomą ar įsipilti kuro į savo 10 metų senumo Toyotą iš savo uždirbtų eurų!

Taigi, kuomet suprasi, kad žolė kaimyno darže nėra žalesnė, o tai, ką matai internete ir socialiniuose tinkluose ir lieka ten, kuomet išmoksi vertinti tai, ką turi ir liausiesi dairęsis į kitus, tada Tu priartėsite prie tikrojo savo laimės jausmo.

O jeigu jau lygini, tai lygink savo šiandien prabėgusią dieną su vakarykšte ir stebėk, kaip Tau sekasi siekti savo užsibrėžtų tikslų. Atmink, visada kas nors bus aukštesnis, gražesnis, protingesnis, ilgesnių plaukų ar tamsesnės odos nei tu.

Geriausia - būk dėkingas už kiekvieną nuostabią dieną, kurią turi galimybę nugyventi vėl ir vėl.