Vienas jogos guru yra pasakęs: „kai nieko nedarai, tinginystė ateina“. Sakysit aš ilsiuosi, atsipalaiduoju, o ne tingiu. Deja, turiu tau pasakyti, kad poilsis, tai ne vegetavimas lovoje įsistebeilijus į lėkštą filmą.

Kokia bus tavo diena, priklauso tik nuo tavęs, todėl dalinuosi keletu paprastų patarimų, kurie padeda man nugyventi kiekvieną dieną, kaip pačią nuostabiausią gyvenime.

1. Pradėk dieną anksti

Atsikelk anksčiu nei įprasta, kad turėtum laiko sau. Savo rytiniams ritualams. Ko ne visi sėkmingi žmonės turi savo ryto ritualus. Vieni medituoja, kiti daro jogą, kiti skaito, rašo...nesvarbu. Atsikelk, kai kiti dar miega, niekur neskubėk, susiplanuok savo dieną ir pasiruošk jai tinkamai. Skirk laiko sau, nes kai miestas nubus, pasinersi į tutiną, kuri tave užvaldys iki pat vakaro.

2. Judėk

Tu turi judėti. Kai tingi – judėk, kai jautiesi liūdnas – judėk, kai jautiesi gerai – judėk. Niekas taip greitai nepakeičia mūsų savijautos, kaip fiziniai pratimai. Judėk kas dieną: ryte ar vakare - nesvarbu. Daryk mankštą, eik į sporto klubą - nesvarbu. Tu tik būtinai judėk.

3. Valgyk tik tai, kas geriausia

Jau kurį laiką gyvenu be jokių angliavandenių ir cukraus. Galiu pasakyti – tai yra nuostabu. Dabar aš suprantu, kiek daug reiškia, ką valdai. Ką geri. Apie cukrų neišsiplėsiu, bet sakau tau atvirai, kiekvienas kąsnis tavo burnoje lems, kaip tu jausiesi po to. Rinkis šviežią, maistingą, natūralų maistą. Valgyk atsakingai, valgyk tada, kada jautiesi alkanas.

4. Skaityk

Bet ne draugų FACEBOOK įrašus ir ne naujienų portalus. Skaityk knygas. Pasirink tave dominančią temą ir paieškok knygos apie tai. Knygos yra tobulas išradimas. Skaitymas pagilins tavo žinias, sužadins smalsumą, praplės akiratį. Tai savotiška meditacija ir penas tavo protui ir sielai. Skaityk.

Skaityk. Skaityk. Skaityk.

5. Dėkok

Dėkok už tai ką turi ir gausi dar daugiau. Tiek daug galėčiau papasakoti apie dėkingumo galią, bet pasakysiu trumpai – dėkingumas, tai tiesiog tavo sąmoningumo praktiką, sugrąžinanti tave prie buvimo čia ir dabar. Dėkingumas tau primins, koks turtingas žmogus esi, kiek daug turi ir kiek mažai iš tiesų tau reikia. Vien jau tai padės tau tapti pozityvesniu žmogumi, o pozityvumas – viena iš geros savijautos sąlygų.

Prašau, tu tik rūpinkis savimi. Nes niekas kitas to už tave nepadarys.