Yra daug daugiau galimybių praturtėti socialiniais tinklais nei jūs galėjote pamanyti. Jie, tarp kitko, gali būti itin pelninga reklamos platforma.

Daugelis ekspertų sako, jog socialiniai tinklai yra skirti žmonėms tik bendrauti, o apie pardavimus bei reklamą nė neužsimena. Jei jūs jau turite nemažai sekėjų, kurie jumis ir tiki, ir pasitiki, jie tikrai bus linkę patikrinti visas rekomendacijas ar nuorodas, kuriomis dalinatės.

Pateikiame šešis būdus užsidirbti pinigų naudojantis socialiniais tinklais.

1. Reklamuokite kitų produktus

Nesvarbu, kokioje srityje dirbate: visada galite tapti Amazon agentu ir reklamuoti jų produktus (kuriuos pasirinkti galite patys). Apie Amazon tikrai esate girdėję – jie juk turi gigantišką prekių pasirinkimą.

Toliau, užuot vis mėtę nuorodas Twitter‘yje ir tikėdamiesi geriausio, turėkite galvoje, kad nuoširdžiausias ir efektyviausias būdas reklamuoti produktus – per atsiliepimus. Jei jūs asmeniškai naudojate tą produktą ir jis jums nuoširdžiai patinka, o taip pat žinote, kad jūsų sekėjai siekia iš jūsų įrašų naudos, parašykite ilgą atsiliepimą savo tinklaraštyje ir pasidalinkite patirtimi. Kodėl jums patiko būtent šis produktas. Nebijokite kalbėti apie tai, ką jūs jame mėgstate ir ko ne. Galite netgi naudoti video medžiagą, jei toks būdas jums tai arčiau širdies.

2. Sukurkite ir reklamuokite savo pačių produktus

Jei jūs jau turite tinklaraštį, kuriame pademonstravote savo išprusimą kažkokioje konkrečioje srityje, galite turėti galimybę sukurti el. knygą, audio įrašą ar video kursą ir parduoti jį savo auditorijai. Socialiniai tinklai yra nepamainomas būdas reklamuoti tokio pobūdžio produktą.

Tokios platformos kaip Gumroad, Sellfy ir Amazon KDP programa, kurių pagalba yra parduodami skaitmeniniai produktai, palengvina jūsų PDF, MP3 ar video publikavimą tokia kaina, kokia pats pasirenkate – turėkite galvoje, kad visos platformos kainuoja, nors ir nedaug.

Kaip ir su viskuo kitu, kokybė yra raktas į sukūrimą kažko, ką žmogus ne tik kad norėtų perskaityti, bet už tai ir sumokėtų. Jei skirsite papildomo dėmesio, kad sukurtumėte puikią reklamą, jūs tikrai daugiau parduosite.

3. Reklamuokite ne tik produktus, bet ir paslaugas

Yra daugybė galimybių jums dalintis remiama informacija, kuri reklamuoja kitų verslų produktus ir paslaugas. Tai yra tiesioginis būdas gauti pinigus iš socialinių tinklų.

Tačiau jei neturite daug sekėjų, tai nebus labai didelė galimybė. Taip pat turėtumėte žinoti, kad negalima perreklamuoti produktų: net jei labai norite pinigų, jūsų sekėjai mato, kaip jūs elgiatės socialiniame tinkle. Gali būti, kad jie ne tik kad nepaspaus ant nuorodos, jie taip pat pradės jūsų nebesekti.

Svarbu sumaišyti, sukurti įvairovę. Protinga įdiegti deramą socialinių tinklų įrašų tvarkaraštį, kad iš savo reklamuojamų produktų jūs pateiktumėte naudą sekėjams. Call-to-action (CTA) turėtų būti vienas jūsų socialinių tinklų strategijos aspektų, tačiau nevisi įrašai gali priversti vartotoją veikti.

4. Naudokite vizualinius sprendimus

Jei jūs norite reklamuoti kažkokius rankdarbius, meno kūrinius, o gal netgi straipsnius apie nėrimą ar mezgimą, gali būti, kad turėsite tam progą ir socialiniame tinkle. Instagram‘as ir Pinterest‘as – pačios tobuliausios platformos tokio pobūdžio reklamai, tačiau Facebook‘as, Twitter‘is ir Google+ yra taip pat puikūs kanalai dalintis vizualine reklama.

Jei turite susikūrę profilį „Etsy“, galite jį nurodyti savo potencialiems klientams pasižvalgyti ten. O reklamuodamiesi tarp kelių potencialių platformų, tikėtina, kad praturtėsite.

5. Reklamuokite savo mokymus ar konsultavimo paslaugas

Socialiniai tinklai yra puiki vieta generuoti kontaktus konsultaciniam verslui. Ar esate gitaros, ar gyvenimo mokytojas, jei jau pademonstravote savo išmanymą konkrečioje sferoje, galite sukurti daugiau susidomėjimo savo paslaugoms sukurdami reklamos platformą socialiniuose tinkluose.

Mokymo sesijos gali būti vedamos per Skype, taigi tai neabejotina galimybė užsidirbti pinigų nepaliekant namų. Konsultavimas gali būti pelningas, taigi nenuvertinkite savęs – prašykite tinkamo atlygio už savo siūlomas paslaugas ir pastangas.

6. Prisijunkite prie YouTube partnerių programos

Kurti populiarų YouTube kanalą gali pareikalauti labai daug darbo. Bet jei jau turite sekėjų arba esate pasiryžęs susikurti savo auditoriją, prisijungimas prie YouTube partnerių programos, idant uždirbtumėte pinigų, gali būti kelias, vertas dėmesio.

Yra gausybė įžymių YouTube turinio kūrėjų, užsidirbusių įspūdingas sumas su savo transliuojama programa. Tačiau svarbu paminėti, kad jie visi yra unikalūs bei išskirtiniai. Toks, žinoma, turėtumėte būti ir jūs. Nors tai atima labai daug laiko, strategijų ir kantrybės, tai neabejotinai yra dėmesio vertas būdas reklamuotis.

„Lietuvoje reklama socialiniuose tinkluose vis įgauna pagreitį: Facebook‘e pradeda ryškėti įžymių žmonių polinkis apie vienokį ar kitokį produktą pasidalinti ne tik nuotrauka, bet ir išsamia, rekomendacinio pobūdžio tekstine medžiaga. Jei žmonės krenta po kojomis tai konkrečiai žvaigždei, milžiniška tikimybė, kad nusipirks ir vienokį ar kitokį jos rekomenduojamą produktą. Lietuvoje populiarumo susilaukia ir Instagram‘as, Youtube‘as, kiek mažiau populiarūs reklaminei medžiagai skleisti – Twitter‘is bei Pinterest‘as. Viliuosi, kad ir pastarieji čia iškils į viršų ir žmonės pagaliau pradės išnaudoti visas jiems siūlomas galimybes – juk reklama socialiniuose tinkluose ne vienam pastorino piniginę.“ savo įžvalga dalinasi „63 Wire Marketing“ rinkodaros inžinierius Vytautas Urbonas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)