16
Kitas

Toliau

1. Tu – tai ne tavo praeitis.

– Kokia chaotiška ji nebūtų, prieš tave driekiasi švarus ir atviras kelias. Tu – tai ne tavo seni įpročiai. Tu – tai ne tavo praeities klaidos. – ne tai, kaip su tavimi kadaise pasielgė, kaip į tave žiūrėjo ir ką jautė. Tu esate tu, čia ir dabar. Tu – tai tavo dabartiniai poelgiai.

2. Koncentruokis į tai, ką turi, o ne į tai, ko neturi.

– Tu esi tas, kas esi, ir tai, ką turi tiesiog dabar. Iš tiesų tavo padėtis ne tokia jau bloga – antraip dabar neskaitytum šio straipsnio. Ko tau tikrai reikia – atkapstyti nors vieną pozityvią mintį, kuri tave įkvėps ir pastūmės judėti pirmyn. Laikykis jos įsikibęs, stenkis į ją koncentruotis. Taip, tau gali atrodyti, kad nieko neturi, o jei ir turi, tai labai nedaug arba ne tai, ko reikia, bet tavo protas gali tave įkvėpti. Ir tas įkvėpimas iš tiesų yra vienintelis dalykas, kurio reikia, kad vėl pajudėtum į priekį.

3. Problemos – neatsiejama asmenybės augimo dalis.

– Taip taip, mūsų problemos ir jų sprendimas – tai gyvenimo ir asmenybės augimo dalis. Žmonės praranda darbus, serga, ir net žūsta nelaiminguose atsitikimuose. Kol esame jauni ir mūsų gyvenimas neblogai klostosi, mums sunku tai įsisąmoninti. Tačiau protingiausia, o tuo pačiu ir sunkiausia, ką galime padaryti patekę į panašią situaciją – pasinaudoti savo reakcija į ją, kad užgrūdintume savo valią ir ryžtingumą. Tu gali rėkti, šaukti, švaistytis daiktais, tačiau tu aukščiau to, tiesa? Atmink, nesuvaldytos emocijos viską tik pablogina. Ir nors tragedijos yra siaubingos, jos suteikia mums galimybę sutvirtėti.

4. Kartais galime sau leisti suskysti.

– Tu neprivalai pastoviai apsimetinėti stipriu ir vaidinti, kad tau viskas gerai. O tai, ką tą akimirką apie tave pagalvos žmonės, neturėtų tavęs jaudinti. Norisi verkti – verk, tai net naudinga. Šypsena toli gražu ne visada reiškia, kad esame laimingi. Kartais ji tiesiog rodo, kad mes pakankamai stiprūs, kad drąsiai pasitiktumėte savo problemą.

5. Gyvenimas trapus, neprognozuojamas ir kartais trumpesnis, nei atrodo.

– Atmink, rytojus gali ir neišaušti. Kai kam jis ir tikrai neišauš. Tiesiog šią akimirką yra žmonių, kurie planuoja rytojų, dar nežinodami, kad mirs šiandien. Tai liūdina, tačiau toks gyvenimas. Tad sąmoningai praleisk šią dieną, retkarčiais stabtelėdamas pasidžiaugti gyvenimo grožiu. Kiekviena jūsų nugyventa akimirka – neįkainojama dovana. Nešvaistyk laiko, galvodamas apie tai, kas blogai. Geriau praleisk jį sutelkęs dėmesį į tai, kas padeda judėti pasirinkta kryptimi.

16
Kitas

Toliau